United bekreftet Martial-kjøp

Anthony Martial (t.h.) i aksjon mot Paris Saint-Germain forrige sesong. Foto: Eric Gaillard (Reuters / NTB scanpix)
Anthony Martial (t.h.) i aksjon mot Paris Saint-Germain forrige sesong. Foto: Eric Gaillard (Reuters / NTB scanpix) Foto: Eric Gaillard / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

19 år gamle Anthony Martial har skrevet under på en fireårskontrakt med Manchester United. Han kommer fra franske Monaco.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Martial skal ifølge britiske medier koste hele 459 millioner norske kroner (36 millioner pund). I tillegg spekuleres det i at avtalen kan bli enda dyrere med såkalte tilleggsutbetalinger.

Uansett blir Martial nå Premier Leagues dyreste tenåring noensinne.

Franskmannen, som av flere eksperter har blitt sammenlignet med Arsenal-legenden Thierry Henry, er glad for å ha signert med United.

Les også: United slår tilbake mot Real i De Gea-saken

Van Gaal-skryt

– Jeg har alltid ønsket å spille i Premier League, og å bli en del av den største klubben i verden er noe alle unge spillere drømmer om. Nå ser jeg frem til å møte mine nye lagkamerater og å spille for manager Louis van Gaal, som har oppnådd så mye i sin karriere, sier Martial til Uniteds eget nettsted.

Han avviser at presset ligger tungt på ham foran debuten på Old Trafford.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg føler ikke på presset. Selvfølgelig vet jeg at det hviler et press på meg, men jeg er klar for det, sier unggutten.

Van Gaal er også tilfreds med å ha franskmannen på plass.

– Anthony er et stort talent med stort potensial. Vi har fulgt ham en stund, og han har utviklet seg veldig i Monaco, sier manageren.

– Jeg er veldig glad for at han nå kommer til Manchester United, og jeg tror dette er den riktige klubben for at han skal fortsette sin utvikling, tilføyde han.

Les også: Diomande takker Stabæk for Hull-over­gan­gen

Stort talent

Nederlenderen går langt i å love 19-åringen tid til å finne seg til rette på Old Trafford.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han har alle forutsetninger for å bli en toppspiller, men vi må gi ham tid til å tilpasse seg de nye omgivelsene og rytmen i Premier League, sier van Gaal.

Martial, som nylig ble tatt ut på det franske A-landslaget for første gang, kom til Lyon som 14-åring. I 2012/2013-sesongen fikk han sine fire første kamper for den franske storklubbens A-lag.

Monaco la så fem millioner euro, tilsvarende rundt 50 millioner norske kroner, på bordet for 17-åringen. Så sent som i juli i år skrev han ny kontrakt med klubben fra fyrstedømmet.

Nå går ferden likevel videre til Old Trafford.

Les også: De ti dyreste over­gan­gene i Premier League