Presset Høgmo før skjebnekamp

Artikkelen fortsetter under annonsen

Midtbanespiller Stefan Johansen må trene for fullt onsdag for å være aktuell til torsdagens EM-kvalifiseringskamp mot Bulgaria. Per-Mathias Høgmo mener flere kan gjøre en god jobb hvis Johansen må melde pass.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norges midtbanemann fikk føling med en strekk i Celtics mesterligakvalifiseringstap mot Malmö sist uke, og det har vært litt usikkerhet rundt hans status. På en pressekonferanse tirsdag var Johansen optimistisk, men poengterte at han må kunne trene fullt onsdag for å være klar til kamp.

– Det er ingen tvil om at disse kampene er viktige for oss. Det er ingen vits i at jeg spiller om jeg ikke føler meg 100 prosent, konstaterte Johansen.

Flere erstattere

Landslagssjef Høgmo poengterte at det finnes alternativer hvis Johansen ikke rekker Bulgaria-kampen.

– Vi er godt forspent på midtbanen, fastslo Høgmo.

Håvard Nordtveit, Per Ciljan Skjelbred og Ruben Yttergård Jenssen er alle spillere som kan erstatte Stefan Johansen om han ikke blir friskmeldt i tide.

Tross alternativene ga Høgmo ros til Johansen for hans bidrag i de siste kampene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Stefan har gjort en god jobb for oss. Han er best når han får mye ballkontakt, sa landslagssjefen.

Les også: Høgmo: – Vi har planen klar

– Kontringsspillet har fått lide

Per-Mathias Høgmo og hans team har brukt mye tid på etablert angrepsspill i Høgmos tid som landslagssjef. Dét har tidvis gått ut over Norges kontringsspill.

– Vi har brukt mye tid på etablert angrepsspill. Noen ganger har det gått på bekostning av trykket i kontringsspillet vårt, erkjente Høgmo.

Landslagssjefen er klar på at han ønsker bedring.

– Vi ønsker å utvikle kontringsspillet vårt, fastslo han, og la til at nettopp kontringer kan bli viktig mot Bulgaria torsdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvilke spillere som har størst kontringsstyrke i det norske laget, og hvordan disse skal disponeres mot Bulgaria, ville ikke Høgmo kommentere.

– Jeg har ikke lyst til å røpe så mye nå, det håper jeg dere i pressen skjønner. Vi ønsker jo å kunne overraske litt mot Bulgaria. Men vi har en del spillere med god gjennombruddskraft, poengterte landslagssjefen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fornøyd med keepersituasjonen

Høgmo bekymrer seg ikke over at Ingolstadt-keeper Ørjan Nyland ble benket i lørdagens seriekamp mot Augsburg. Nyland (24) har foreløpig kun spilt en av lagets tre seriekamper i tysk Bundesliga.

– Ørjan er der han skal være. Han har fått stå i både serie og cup for Ingolstadt. Jeg er fornøyd med Ørjans klubbvalg, sa Høgmo.

– Han er i en spennende klubb, la landslagssjefen til.

Les også: Nordtveit: – Poengene er alt som betyr noe mot Bulgaria