Nordtveit: – Poengene betyr alt

Håvard Nordtveit rynker ikke på nesa av tre poeng uansett hvordan de hentes.
Håvard Nordtveit rynker ikke på nesa av tre poeng uansett hvordan de hentes. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Utfallet av torsdagens bortekamp kan utgjøre forskjellen mellom en EM-sommer i Frankrike og en ny kvalifiseringsmiss. For Håvard Nordtveit er poengene alt som betyr noe.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Kommer vi tilbake med tre poeng så blir det ikke stilt mange spørsmål om hvordan det skjedde. Det er litt britisk innstilling. Alex Ferguson svarte ofte slik på pressekonferanser. Sa noen at Manchester United hadde spilt drit, så svarte han bare at de tre poengene er våre. «That's all that matters», sier Nordtveit til NTB.

– Det blir en tøff kamp borte mot Bulgaria, men vi har slått dem én gang, og det er ikke umulig å gjøre det en gang til. Vi må se på hva vi gjorde rett i hjemmekampen. Da var vi defensivt veldig, veldig gode. De kom ikke til mange muligheter. Og så må vi sette mulighetene våre.

Marginalt

Norge fikk mye kritikk etter at to poeng ble sløst bort mot Aserbajdsjan på Ullevaal i juni.

– Hadde vi bare scoret på en av sjansene våre mot Aserbajdsjan, ville alt vært fryd og gammen. Dessverre gjorde vi ikke det. Så marginalt er det i fotball, sier Nordtveit.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han scoret selv målet som ga norsk seier i bortekampen mot Aserbajdsjan i fjor høst. Da ble det full jubel, selv om det ikke var noen stor kamp.

– Vi må gjøre det litt som vi gjorde da også. Vi veldig fokusert på arbeidsoppgavene våre i Baku. Vi visste at det ikke ville bli lett, men vi fikk sjansen vi trengte og tok den. Det spilte ikke stor rolle hvordan kampen hadde vært da vi kom hjem med poengene, sier han.

Les også: Høgmo: – Vi har planen klar

Gullklokke

25-åringen har 24 landskamper på merittlista og kan få gullklokka etter kampen i Sofia. Det er ikke noe han har tenkt mye på.

– Nei, stemmer det? Gullklokka i seg selv betyr ikke så mye, men å klare å spille så mange kamper for landet sitt gjør meg utrolig stolt. Når jeg ser tilbake på alle timene jeg har lagt ned, alt arbeidet, så er det på en måte tilbakebetaling, sier han.

– Selvfølgelig ville det vært utrolig kjekt å kvalifisere oss til et sluttspill også. Det ville bety utrolig mye for norsk fotball generelt.

En seier i Bulgaria, uansett hvordan den kommer, ville føre landslaget et godt steg nærmere det målet.

Les også: NFF betaler mil­lion­be­løp for å fylle Ullevaal