Etterlengtet LSK-seier mot gavmilde Sandefjord

Lillestrøms Imoh Fred Friday jubler for 3-0-målet under eliteseriekampen mellom Lillestrøm og Sandefjord på Åråsen søndag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Lillestrøm vant 3-2 mot tabelljumbo Sandefjord søndag. Det var de gulkleddes første trepoenger siden 2-1-seieren mot Viking 6. Juni.

Kampen så ut til å være avgjort allerede etter drøye 30 minutter. Da hadde Frode Kippe, Erling Knudtzon og Fred Friday tegnet seg på scoringslisten.

Sandefjord kom likevel tilbake to ganger. Få minutter før pause var Marius Amundsen uheldig i duell med nysignering Lars Grorud og headet ballen i eget nett.

Etter 67 minutter scoret Pål Alexander Kirkevold og ga fornyet håp i Sandefjord-leiren, men hjemmelaget holdt unna for Sandefjords press de siste 20 minuttene.

Kalddusj

Allerede etter tre minutter fikk Frode Kippe gå opp uhindret på et hjørnespark. Sandefjord-keeper Anders Gundersen var på kapteinens avslutning, men maktet kun å forlenge ballen opp i hjørnet.

Sandefjord på sin side har ikke vunnet siden tredje serierunde 19. april.

Etter kvarteret kunne Kjell Rune Sellin utlignet, men spissen skled idet han skulle sette ballen i det åpne målet.

Etter en snau halvtime kunne Erling Knudtzon enkelt bredside ballen i mål etter godt forarbeid av Stian Ringstad.

Gavmilde

Mot halvtimen spilt var det hjemmelaget som tok over føringen igjen. LSKs Stian Ringstad ble spilt alene med keeper, men avsluttet rett på Sandefjords sisteskanse. Minuttet etter kom han i samme posisjon, men da sendte han den videre til Erling Knudtzon, som enkelt kunne bredside ballen i åpent mål.

Det var Knudtzons åttende scoring denne sesongen. Fire minutter senere mistet Geir Ludvig Fevang ballen på 20 meter, og Marius Lundemo fant Fred Friday alene med keeper. Han takket for muligheten ved å plassere ballen forbi Gundersen til 3-0.

Stor forandring

Med 1-3 og en særdeles svak omgang, så Sandefjord-trener Lars Bohinen seg nødt til å gjøre endringer. Han gikk over fra den vante 3-5-2-formasjonen til å ha fire spillere i bakre ledd. Kevin Larsen og Jean Alassane Mendy kom inn, og spesielt sistnevnte hadde et friskt innhopp.

Sellin, Mendy og Kirkevold hadde alle muligheter til å komme tilbake fra 0-3, men LSK-keeper Arnold Origi holdt «fugla» inne i kampen og sørget for at alle de tre poengene ble igjen på Åråsen. (©NTB)