Matland fra pipekonsert til stående applaus

Jo Nymo Matland (t.v.) sikret 2-0-seier for Aalesund mot Start søndag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Magne Hoseth og Bjørn Helge Riise hjemmedebuterte da Jo Nymo Matland sto for assist og scoring i 2-0-seieren mot Start. Venstrebacken fikk pipekonsert for en måned siden, søndag ble han applaudert av banen.

Hoseth og Riise fikk endelig ilddåpen i Aalesund etter overgangene til klubben. De erfarne midtbanespillerne hjalp AaFK umiddelbart til hjemmeseier, men det var Matland som stjal showet.

28-åringen har vært upopulær blant egne supportere den siste tiden. I hjemmekampen mot Mjøndalen for en måned siden fikk han pipekonsert mot seg da han ble byttet inn. Mot Start ble han den store helten og fikk stående applaus.

Vertene hadde ballen klart mest i første omgang, men kom ikke til de store sjansene og de første 45 minuttene var målløse. I pausen gjorde AaFK-trener Trond Fredriksen grep. Han flyttet Hoseth dypere i banen og Aron Elis Thrándarson lenger fram i banen. Det ga resultater.

Åtte minutter ut i omgangen fikk Matland ballen ute på venstresiden. Den tidligere Sarpsborg-spilleren prikket et nydelig innlegg på hode til Thrandarson, som satte inn 1-0.

Elleve minutter senere fikk AaFK frispark. Matland tok fart og banket ballen nydelig i mål. Start-målvakt Håkon Opdal burde muligens avverget forsøket.

Start-trener Mons Ivar Mjelde gjorde også grep for å komme tilbake i kampen, men klarte ikke å gjøre endringene som var nødvendig for å snu kampbildet. Aalesund vant komfortabelt og tok et lite steg bort fra bunnstriden.