Overtidsmål gjør avansement vanskelig for Strømsgodset

Iver Fossum og Strømsgodset må vinne med minst to mål hjemme om de skal gå videre i europaligaen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Strømsgodset fikk et vanskelig utgangspunkt i kvalifiseringen til europaligaen da de tapte 0-2 borte mot Hajduk Split.

Drammenserne så ut til å holde ut med ettmålstap, noe som ville gitt langt bedre muligheter for avansement. Men to minutter på overtid scoret Tomislav Kis målet som gjorde det langt verre for Strømsgodset.

Kis reagerte kjappest inne i feltet og headet et godt innlegg i krysset for Hajduk.

– Dette er ikke over. Vi kan vinne på Marienlyst med den fantastiske støtten vi har der, sier Flamur Kastrati til Drammens Tidende etter kampen.

1-0-målet kom halvveis i annen omgang. 17-åringen Andrija Balic, som spilte en meget god kamp for vertene, fikk fulltreff på direkten fra 23 meter, og ballen suste i mål bak Strømsgodset-keeper Espen Bugge Pettersen.

Strømsgodset skapte lite selv, men kunne fort tatt ledelsen etter ti minutter. Etter godt forarbeid av Iver Fossum avsluttet kantspiller Kastrati i stolpen. Deretter hadde laget nok med å forsvare seg før pause, uten at vertene skapte de aller største sjansene.

Også innbytter Thomas Sørum fikk en mulighet for Strømsgodset, men innlegget var ikke presist nok til at han fikk avsluttet ordentlig.

Returoppgjøret spilles i Drammen om én uke.