Rosenborg snudde og vant i Ungarn

Pål André Helland scoret Rosenborgs andre mål mot Debrecen etter et lekkert frispark. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Etter å ha ligget under til pause sørget to mål av Tobias Mikkelsen og ett av Pål André Helland for 3-2 seier til Rosenborg mot Debrecen.

Rosenborg sikret seg dermed tre viktige bortemål i den første kampen i tredje kvalifiseringsrunde i europaligaen. Seieren var et langt steg mot avansement.

I en relativt jevnspilt kamp var det Debrecens Norbert Balogh som sørget for at hjemmelaget tok ledelsen etter 33 minutter. Etter pause fant Alexander Søderlund Mikkelsen, og dansken utlignet 52 minutter inn i kampen.

Nytt Mikkelsen-mål

Seks minutter senere ga Pål André Helland bortelaget ledelsen etter at han smalt et frispark hardt over hodet på keeper Istvan Verpecz og i mål.

– Fra det holdet er jeg god og da skal det være farlig av og til. Når jeg får et treff som i dag så hjelper det ikke om keeperen er født og oppvokst der under tverrliggeren. Det var artig, sa Helland til klubbens nettsted.

Tre minutter før slutt økte Mikkelsen trøndernes ledelse da han scoret sitt andre mål for kvelden.

– Det var deilig. Veldig sterkt resultat på bortebane. Dette kan vi være stolte av, sa tomålsscorer Mikkelsen til RBKs nettsted.

Rett før slutt reduserte Debrecen etter at RBK-keeper André Hansen ga retur på et skudd. Det benyttet Adam Bodi seg av, og han satte sikkert ballen i mål.

Debutanter

Helland ble byttet ut etter 72 minutter, og ga den tidligere Viking-spilleren Yann-Erik de Lanlay sin Rosenborg-debut.

Nok en debutant fikk sjansen mot slutten av oppgjøret. Matthías Vilhjálmsson,

som kom fra Start 24. juli, erstattet Søderlund da det gjensto 10 minutter. Søderlund, som er toppscorer i eliteserien, gikk målløs av banen i Ungarn. Han burde ha sikret seg sitt fjerde europaligamål tre minutter etter at Debrecen tok ledelsen.

Først avsluttet Fredrik Midtsjø i stolpen, og returen spratt til Alexander Søderlund, som bare skulle bredside ballen i åpent mål. Den norske landslagsspilleren bommet, og ballen gikk i tverrliggeren.