Nisja: – Deilig å vise at jeg ikke bare var et blaff

Jón Dadi Bödvarsson jubler for scoring mot Start.
Jón Dadi Bödvarsson jubler for scoring mot Start. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vidar Nisja ga Viking ledelsen allerede etter fire minutter borte mot Start. Etter å ha vunnet 3-0 ligger stavangerklubben på annenplass i eliteserien.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fire minutter inn i kampen viste Suleiman Abdullahi seg fram da han feilvendt hælsparket ballen til lagkamerat Vidar Nisja foran mål. Nisja smalt til og ga Viking ledelsen borte mot Start.

– Det var fint spill, og jeg får æren av å avslutte det, sa Nisja til TV 2 etter kampen.

28-åringen har fått begrenset med spilletid denne sesongen, og var fornøyd etter å ha vist seg fram i Kristiansand.

– Det har vært en tung vår for min del selv om laget har gjort det godt. Så det var deilig å score i en kamp som dette. Det var viktig for meg å vise at jeg ikke var et blaff med alle målene i fjor.

Fikk straffe

Start presset etter 1-0 målet, men fikk ikke uttelling. I stedet var det gjestene som kunne øke ledelsen da Steinthor Thorsteinsson ble felt inne i boksen. André Danielsen var sikker, og plasserte ballen til høyre for keeper Håkon Opdal etter 35 minutters spill.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Thorsteinsson er en av de flinkeste i Norden til å falle, og en av dem som har fått flest straffespark opp gjennom. Så jeg håper dommeren hadde rett, sa Start-trener Mons Ivar Mjelde etter kampen.

Tre minutter etter straffen gjorde Jón Dadi Bödvarsson vondt verre for Start da han kjempet inn Vikings tredje mål.

Espen Hoff hadde muligheten til å redusere to minutter før pause. Keeper Iven Austbø reddet forsøket med foten, og lagene gikk til pause på 3-0.

– Jeg synes Start er best i hele første omgang. Vi har ikke kontroll i det hele tatt, men er effektive i boksen og får tre mål, sa Viking-trenere Kjell Jonevret etter kampen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Store sjanser

Starts største sjanse kom etter 58 minutter etter et innlegg fra Gudmund Kristjansson Austbø prøvde å bokse unna, men ballen fikk retning mot eget mål. Karol Mets ryddet unna etter at ballen traff stolpen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Samuel Adegbenro og Abdullahi kunne lagt på til 4-0 femten minutter før slutt. De to Viking-spillerne gikk i beina på hverandre, og fikk ikke avsluttet skikkelig. Abdullahi fikk en ny sjanse sju minutter seinere, men alene gjennom med Opdal gjorde handlet vanskelig for seg selv og avsluttet i beina på keeperen.

– Det var en jevn kamp sjansemessig. Men fotballkamper avgjøres i begge boksene. De scorer tre mål, og vi slipper inn tre, sa Mjelde.

– 3-0 svir noe vanvittig. Jeg synes ikke at de er bedre enn oss, men de har dyktige angrepsspillere som skaper trøbbel, fortsatte han.