Sikkert Juventus-avansement mot Porto

Juventus Paulo Dybala gjør 1-0 på straffe i mesterligakampen mot Porto. Foto: Alessandro Di Marco / ANSA / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Juventus hadde ingen problemer med å forsvare sin solide 2-0-ledelse hjemme mot Porto og vant 1-0 etter at gjestene måtte spille hele annen omgang med ti mann.

Dermed ødela den italienske storklubben dagen for Porto-keeper Iker Casillas, på dagen da han spilte sin 175. europacupkamp og slo Milan-legenden Paolo Maldinis rekord.

Casillas spilte de 157 første kampene for Real Madrid, men har spilt for Porto siden 2015. Nå må han vente til neste sesong før han forbedrer rekorden.

Juventus er nå ubeseiret på hjemmebane i 21 europacupkamper, men trener Massimiliano Allegri tok ikke av.

– Vi trenger en bedre prestasjon når vi møter bedre lag senere i turneringen. I annen omgang, da vi spilte 11 mot 10, gjorde vi det motsatte av det vi greide i Porto, sa han.

I bortekampen vant Juventus 2-0 selv om laget spilte med ti mann.

Det var en relativt sjansefattig 1. omgang. Etter en frisk start fra vertenes side, virket det etter hvert som om Juventus var mer enn fornøyd med å ri på 2-0-ledelsen.

Straffe og utvisning

Omgangens og kampens eneste mål kom da Portos Maxi Pereira noe unødvendig brukte hendene for å stoppe Gonzalo Higuains skudd og ble utvist. Iker Casillas syntes å ha kontroll, men det endte med marsjordre og påfølgende straffe fem minutter før pause.

Paulo Dybala satte straffen sikkert i mål etter å ha fintet Castillas motsatt vei.

Etter hvilen bar kampen tydelig preg av at Porto hadde en mann mindre på banen. Juventus med sin rutinerte kaptein Gianluigi Buffon mellom stengene slapp aldri det portugisiske laget til.

Seks klare

Det kom derimot noen småfrekke forsøk på kontringer fra bortelagets side, men forsøkene ble effektivt løpt opp før det ble farlig foran Buffon.

Dermed er Juventus klar for en ny kvartfinale i mesterligaen, og laget er nå ubeseiret i sine 21 siste hjemmekamper i europacupene.

Etter tirsdagens kamper er seks lag klare for kvartfinale: Barcelona, Bayern München, Borussia Dortmund, Juventus, Leicester og Real Madrid.

De to siste lagene blir klare onsdag, og kvartfinalene trekkes fredag.