VG: Iversen vraket til 15-kilometeren

Emil Iversen skal etter det VG erfarer være vraket til 15-kilometeren i VM. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Emil Iversen skal etter det VG erfarer være vraket til 15-kilometeren i VM. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Emil Iversen får ikke gå 15-kilometeren i Lahti-VM. Det skriver VG.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter at Iversen falt i siste sving på lagsprinten søndag, og misset en mulig VM-medalje har trønderen vært langt nede. Nå erfarer VG at han vrakes til 15-kilometeren som går onsdag.

Iversen kom på annenplass på 15-kilometeren i Ruka før jul, men i VM foretrekkes, etter det VG erfarer, både Niklas Dyrhaug, Johannes Høsflot Klæbo, Didrik Tønseth og Martin Johnsrud Sundby framfor Iversen.

– Laget til 15 kilometer blir tatt ut tirsdag, sier landslagstrener Tor Arne Hetland til VG som ikke vil kommentere dette ytterligere.

Les også: Aukland mener Klæbo bør gå 15-kilometeren

Northug: – Skiftet litt sent

Lagkamerat Petter Northug uttalte etter fallet at han skjønner hvorfor Iversen ville bytte spor på lagsprinten, men han mener lagkameraten var litt for sent ute.

– Iversen skifter vel litt sent. Det er på kanten. Jeg skjønner at finnene er sinte og at Iversen er skuffet. Skifter han to tideler tidligere, ser det elegant ut. Tre tideler senere blir det klønete. Slik er det dessverre, sa Northug til TV 2.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Landslagssjef Vidar Løfshus var raskt ute etter løpet med å beklage overfor Finland, som ble snytt for et mulig VM-gull som følge av Iversens manøver.

Les også: Bjørgen om Johaug-kritikken: – Jeg står for det jeg sa

Påstått sex-spøk

Tidligere i mesterskapet har Emil Iversen også havnet i fokus for helt andre ting enn det som skjer i sporet. Under en pressekonferanse i forkant av kvinnenes VM-sprint, ble den norske herreløperen sput om hvordan de norske skijentene kunne «ta» Sverige yndling, Stina Nilsson.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Både Iversen og lagkamerat Petter Northug lo av spørsmålet, før 25-åringen svarte etter litt betenkningstid.

– Det er vanskelig å ta Stina, flirte Iversen.

En av de som ikke lo var Aftonbladets journalist Petra Thorén. Hun uttalte til VG at hun reagerer på hvordan nordmannen håndterte spørsmålet.

– Han kunne avfeid det, i stedet for å bygge opp. Dessuten har alle journalister også et ansvar for ikke å le, over det som er en sex-spøk. I alle fall tolker jeg det som det. Det er under beltestedet, var dommen fra Thorén.

Aktuelt:

Sverige føler seg alene etter astmamøte i VM

Sundby brakk staven – VM-gullet glapp

Skogstad etter Løfshus-prat: – Vi må konsentrere oss om VM