Atlético knuste Leverkusen

Atletico Madrids Antoine Griezmann og Saul Niguez jubler etter 2-0-målet mot Leverkusen. Foto: Martin Meissner / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Atlético Madrid er på full fart mot kvartfinale i mesterligaen etter å ha slått tyske Leverkusen 4-2 på bortebane.

Leverkusen gikk ubeseiret gjennom mesterligaens gruppespill, men var sjanseløs tirsdag.

– Det er viktig å ha selvtillit når man spiller borte, og det hadde vi i overflod i dag. Vi kunne vunnet enda klarere, men deres keeper leverte to strålende redninger på avslutninger fra Antoine Griezmann, sa Atlético-trener Diego Simeone.

Hans menn var ikke nådige mot hjemmelaget i 1. omgang. Det var relativt jevnt det første kvarteret, men så slo fjorårets tapende finalist til.

Først satte Saúl Ñíguez inn 1-0 da han vendte bort et par motstandere før han banket ballen i nettet

Åtte minutter senere kom gjestene på en giftig og ikke minst effektiv kontring. Kévin Gameiro fant til slutt Griezmann, og den franske superstjernen fikk det lett med å gjøre 2-0.

Hjemmelaget skapte en del, men Simeones menn fikk kampen akkurat dit de ville. De kontrollerte bakover og satset på kontringer.

Mot slutten av omgangen satte hjemmelaget inn en liten spurt, men fikk ikke uttelling. Leverkusen ble sannsynligvis snytt for en straffe da Javier "Chicharito" Hernandez gikk i bakken.

Nytt liv

Kampen fikk derimot nytt liv da Leverkusen reduserte rett etter pause. Benjamin Hendrichs fant Karim Bellarabi inne i feltet, og han fikk styrt ballen i mål til 1-2.

Ti minutter senere hadde Leverkusen-backen Aleksandar Dragovic en klønete inngripen i duell med Kévin Gameiro på dødlinjen like utenfor 16-meteren. Han tok helt klart tak i skulderen på sin motspiller. Forseelsen startet utenfor 16-meteren, men fortsatte innenfor slik at straffen kan forsvares.

Gameiro tok selv straffen og scoret sikkert til 3-1.

– Vi var ikke på vårt beste nivå i dag, men spillerne gjemte seg ikke, og de kjempet hardt, sa Leverkusen-trener Roger Schmidt.

– Før pause gjorde vi det lett for Atlético. Det ble bedre i annen omgang, men dessverre ble det ikke noe godt resultat, sa lagkaptein Ömer Toprak.

Grusomt selvmål

Atletico er ikke kjent for å gi motstanderne noe gratis, men den statistikken fikk en ripe i lakken. Det var en gavepakke da hjemmelaget reduserte til 2-3. Stefan Savic var direkte uheldig da han fikk en retur fra målvakt Miguel Ángel Moyà rett i beina og ballen gikk i mål.

Leverkusen forsøkte seg det siste kvarteret. Chicharito var nær ved å sette 3-3-målet, men ballen ble reddet på streken. Ved flere anledninger kom hjemmelagets spillere gjennom på kantene og skapte problemer i motstanderens forsvarsfelt.

Fire minutter før slutt klarte innbytterFernando Torres det kunststykket å heade inn 4-2 med fire forsvarere rundt seg inne i feltet.

Det var Leverkusens første tap på hjemmebane på ti kamper i turneringer i Europa.