Olsbu: – Mitt verste mareritt

En veldig skuffet Marte Olsbu får en klem av Tiril Eckhoff etter søndagens VM-fellesstart i Hochfilzen.
En veldig skuffet Marte Olsbu får en klem av Tiril Eckhoff etter søndagens VM-fellesstart i Hochfilzen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Marte Olsbu avsluttet VM i Hochfilzen med en svak fellesstart. Etterpå var Froland-jenta i villrede.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

26-åringen hadde håpet å avslutte et trøblete mesterskap med en kjærkommen opptur, men seks strafferunder gjorde i stedet søndagens avslutning til en blytung opplevelse.

– Min verste opplevelse, sa Olsbu til NTB da hun skulle oppsummere løpet i etterkant.

– Det var altfor dårlig. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det gikk bare ikke veien. Jeg har ingen forklaring. Det var bare jevnt over dårlig, tilføyde Froland-jenta.

Hun gikk offensivt til verks og tok teten på førsterunden. På første skyting ble det imidlertid en bom, og derfra ble det bratt motbakke.

– Jeg hadde bestemt meg for å gi alt. Dette var siste sjanse, men det satt ikke på standplass. Da er det begrenset hva man kan få til, sa en skuffet Olsbu.

Hjem fra Hochfilzen reiser hun med 16.-plassen fra jaktstarten som beste resultat. Det er et godt stykke unna der 26-åringen ønsker å være.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– VM har vært under pari og ikke sånn jeg håpet. Jeg har hatt en god sesong, men VM er en enorm skuffelse. Det er kanskje noe av det dårligste jeg har gjort hvis du ser opp mot de andre verdenscuphelgene i vinter. Kjedelig at den skulle komme i VM, men jeg har rett og slett skutt for dårlig, sa Olsbu.

Hvorfor hun ikke har truffet med VM-formen, har hun ikke noe godt svar på.

– Jeg har prøvd å kopiere planen fra i fjor ganske likt. Hvorfor det da ikke fungerer, har jeg ikke noe klart svar på. Blinkene har bare ikke villet ned, sa Froland-jenta.

Nå venter noen dagers hvile, før turen går til prøve-OL i Sør-Korea.

Aktuelt: VM-dronningen Dahlmeier ble historisk: – Det er utrolig