VM-dronningen Dahlmeier ble historisk: – Det er utrolig

Laura Dahlmeier er i kanonform om dagen. Foto: Kerstin Joensson / AP / NTB scanpix
Laura Dahlmeier er i kanonform om dagen. Foto: Kerstin Joensson / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyske Laura Dahlmeier gikk inn til sitt femte VM-gull i skiskyting med seieren på den avsluttende fellesstarten i Hochfilzen. Dermed ble hun historisk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Fem gullmedaljer og ett sølv. Det er gigantisk. Dette er resultatet av mange år med hardt arbeid. Det er utrolig, sa Dahlmeier etter målgang, ifølge nyhetsbyrået AP.

De norske skiskytterne ble statister under den tyske oppvisningen i Østerrike. Susan Dunklee ledet ut fra den siste stående skytingen, men amerikaneren klarte ikke å stå imot Dahlmeier på sisterunden og havnet 4,6 sekunder bak. Dermed ble det sølv. Begge var feilfri på standplass. Bronsen gikk til finske Kaisa Mäkäräinen, slått med 20,1 sekunder. Hun hadde én strafferunde.

Med fem gull gikk Laura Dahlmeier forbi Tora Bergers rekord fra Nove Mesto i 2013-VM. Berger hadde fire gull og to sølv. Ole Einar Bjørndalens tok fire VM-gull i både 2005 og 2009, men søndag ble både Berger og Bjørndalen altså passert av tyskeren.

Tiril Eckhoff skjøt feilfritt på første liggende søndag, men hun måtte tåle to bom på neste liggende. To bom ble det også på første stående. Hun var derimot feilfri på den siste skytingen, og endte til slutt på 12.-plass, slått med 1.16,2 minutter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg prøvde så godt jeg kunne i og med at det var den siste dagen her. Det var en bra første og siste serie, men jeg er i skikkelig dårlig skyteform. Dette var mitt dårligste mesterskap siden 2015. Likevel er det ingen vits i å grave seg ned. Nå er det OL neste år som gjelder, sa Tiril Eckhoff til NRK.

Marte Olsbu startet med en runde på første liggende. Det ble for mange bomskudd i søndagens renn, seks i tallet. Hun endte nest sist av de 30 startende, 4.33,8 minutter bak.

– Det var ikke det jeg hadde håpet på. Det var for dårlig, sa Olsbu.