Tangen lei av YouTube-klippet, vil vise hva han kan i VM

Eivind Tangen med en sikkerhetsvakt i bakgrunnen i VM-byen Nantes. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Eivind Tangen med en sikkerhetsvakt i bakgrunnen i VM-byen Nantes. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Eivind Tangen ble verdenskjent via et straffekast lagt ut på YouTube. Det er han skikkelig lei av å høre om. Han vil i stedet prege håndball-VM for Norge

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det gjorde han med to scoringer i 22-20-seieren over Polen torsdag.

For ni år siden sendte han ballen i mål på spektakulært vis. Klippet gikk som en vind på sosiale medier og hos TV-kanaler. Tangen hadde skaffet seg et stort navn allerede.

- Hvor lei er du av YouTube-straffen ?

- Veldig lei.

- Men det ga deg et navn?

- Jeg vet ikke hvor mye det betyr. Jeg var 15 år da. Sånn sett var det gøy, men det har vært litt mye om det opp gjennom årene, sier Tangen til NTB.

Pang

Venstrearmen hans kan absolutt mer enn å servere tekniske lekkerbiskener. Han skyter knallhardt. Det skal VM-tilskuerne få se.

Håndballpublikummet har ventet lenge på at Tangen skulle få sitt gjennombrudd. Det kom etter flyttingen til Danmark i sommer.

- Flyttingen har vært viktig, tror jeg. Jeg var nok i overkant mange sesonger i Norge. Det var jo bevisst, men det var absolutt på tide å komme seg til et litt høyere nivå, sier Tangen til NTB.

- Det har ikke vært noen aha-opplevelser, men man venner seg mer til at det kreves litt mer fart og at man gjør ting hardere hver gang ute på banen.

Sammen med Kent Robin Tønnesen og 2,04-metersmannen Magnus Abelvik Rød står Tangen for venstresleggene i troppen.