Lillebror Ingebrigtsen tok EM-gull i U20

– Han smadrer de andre, sa Vebjørn Rodal om 16-åringen Jakob Ingebrigtsen.
– Han smadrer de andre, sa Vebjørn Rodal om 16-åringen Jakob Ingebrigtsen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Jakob Ingebrigtsen er bare 16 år, men tok søndag EM-gull i terrengløp i U20-klassen på Sardinia.

Feltets yngste løper brukte 17 minutter og seks sekunder på den 6150 meter lange løypa.

Nærmeste konkurrent var italienske Yohanes Chiappinelli, som løp på 17.14. Mahamed Mahamed fra Storbritannia tok bronsen i U20-klassen.

– Taktisk veldig klok løping av en såpass ung løper. Jeg er storveies imponert av Jakob i dag, sa NRKs friidrettskommentator Vebjørn Rodal.

– Han smadrer de andre, la han til.

De tre øverste på pallen var en trio i front med én runde igjen, men etter at først Mahamed falt av, rykket også Ingebrigtsen fra italieneren. Dermed tok nordmannen EM-gullet.

Jakob Ingebrigtsen er lillebroren til mer meritterte Henrik og Filip Ingebrigtsen. Eldstemann Henrik har EM-gull fra 2012. Filip tok EM-gull i Amsterdam tidligere i år.