Bjørgen får eget rom i Lahti-VM

Marit Bjørgen har gjort verdenscupcomeback.
Marit Bjørgen har gjort verdenscupcomeback. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Marit Bjørgen (36) erkjenner at det blir mindre hvile enn før etter at hun ble mamma, og i Lahti-VM skilles hun fra samboer Fred Børre Lundberg og sønnen Marius.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Da skal langrennsdronningen bo sammen med de øvrige norske deltakerne. Samboer Fred Børre Lundberg og sønnen Marius får pent finne seg i å bo på eget hotell.

– Det er både på grunn av plassmangel, kombinert og hopp skal også bo der vi bor, og så tror jeg det er best. Da har jeg fokus, og VM er det viktigste. Da må jeg konsentrere meg om det, sa 36-åringen etter 3.-plassen på lørdagens minitour i Lillehammer.

Der ble hun behørig parkert av både vinneren Jessica Diggins fra USA og sammenlagtleder Heidi Weng. Før søndagens avsluttende 10 kilometer i klassisk, har 4.-plasserte Bjørgen i sammendraget 26 sekunder opp til Weng.

– I dag var jeg sliten, men jeg klarte å ta meg sammen mot slutten og er glad at jeg klarte å bli nummer tre.

Les også: Bjørgen ordknapp om Johaug

Sundby og Bjørgen føler med Kalla

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mulig

– Hva tenker du om avstanden opp?

– 26 sekunder er litt, og det kan bli tøft. Det spørs også hvordan Heidi legger opp løpet. Har man en god dag og har gode ski, er alt mulig. Jeg går ut og jager, og det er enklere det enn å gå foran, sa en sliten Bjørgen.

Hun måtte fortelle litt om dette med å være sliten. Livet som småbarnsmamma og skiløper er annerledes enn bare det å være «bare» skiløper.

– Utfordringen er å få nok hvile. Jeg kjente at jeg var litt sliten i dag. Utfordringen med nok hvile og restitusjon er det som gjør at jeg er mer ujevn enn før. Men jeg synes at ting har gått veldig mye bedre enn det kjentes ut til i august, og slik sett har jeg hatt en fin utvikling.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: – Jeg er evig takknemlig for Bjørgens råd

Bjørgen holder fast ved astmamedisineringen

Sjokk

– Det er et lite sjokk å gå tre renn på rappen igjen?

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Kanskje ikke rennene i seg selv, men det er mer det med totalbelastningen. Nå er Marius med meg hit, og jeg slipper ikke alt og bare tenker på ski. Jeg vil være til stede for han også. Derfor blir det nok litt mindre hvile enn før.

– Hva med soving?

– Det er stor forskjell. Innimellom får jeg sove på eget rom, men hvis jeg sover sammen med Fred og Marius blir det aldri soving en hel sammenhengende natt. Jeg er i hvert våken en to-tre ganger om natta.

– Hva er lengste sammenhengende sovetid?

– Kanskje fem timer. Vi hadde kanskje fem timer i natt faktisk. På dagtid er det full aktivitet. Noen ganger får jeg mulighet til å sove på dagtid, men det er ikke så ofte. Det var annerledes før. Det var mye mer tid til å slappe av før. Nå går det i hundre hele tiden.

Les også: Bjørgen til topps i Finland: – Veldig fornøyd

Bjørgen frykter at Johaug mister hele sesongen