Magnus Carlsen festet under VM for å finne roen

Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

En desperat Magnus Carlsen hadde tvangstanker og holdt på å miste grepet om VM-tittelen. En fest til langt på natt klarte å snu det hele. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er det soleklart vanskeligste verdensmesterskapet jeg har spilt. Jeg var på et mørkt sted etter parti åtte, sa 26-åringen til NRKetter at VM-seieren ble innkassert sent onsdag norsk tid.

Nå avslører «Team Carlsen» hvordan sjakkesset snudde en negativ tankespiral med fest i New York.

– Ute av kontroll

Etter at Carlsen stormet ut av pressekonferansen, og lå under med bare fire partier, innrømmer nå verdensmesteren at tvangstanker tok overhånd.

– Tvangstankene meldte seg. Før parti åtte var jeg alltid sikker på at dette skulle gå, men etter det tapet ble jeg veldig usikker. Det var vanskelig å fortelle seg selv at det skulle gå bra, sier 26-åringen til NRK.

De nærmeste støttespillerne fikk se hvor sønderknust Carlsen var.

– Det var ute av kontroll, sier trener Peter Heine Nielsen til NRK.

– For meg var det litt skremmende å se Magnus like etter partiet – han virket temmelig knust og nesten litt desillusjonert, sier søster Ellen Carlsen til statkanalen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Magnus Carlsen forsvarte VM-tittelen

Fest snudde tankespiralen

Etter det åttende partiet, tok kokk Magnus Forsell med seg Carlsen ut på en hamburgerrestaurant i New York.

– Vi gikk ut og spiste burger og hadde det hyggelig og var oppe sent, sier Forsell til NRK.

Da Carlsen kom hjem arrangerte familien og støttespillerne en fest på rommet.

Kokken, søster Ellen Carlsen, far Henrik Carlsen, lege Brede Kvisvik, altmuligmann Bjørn Gunnar Nesse og manager Espen Agdestein fikk Carlsen på helt andre tanker. Det skulle vise seg å bli en suksess.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Selvfølgelig, det kunne gått begge veier. Hadde han tapt matchen, hadde det vært kjempedumt det vi gjorde den dagen. Det viste seg å være helt riktig, men det visste vi ikke da, sier Carlsens lege, Brede Kvisvik, til NRK.

Ikke den første

Carlsens fest med de nærmeste støttespillerne, fikk snudd humøret. Det er ikke første gang en idrettsutøver bruker fest for å flytte fokus.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I dokumentaren «Hvit tornado - Rosenborgs Europaeventyr», avslørte trenerlegenden Nils Arne Eggen hvordan spillerne tok seg en fest under Rosenborgs storhetstid.

– Det går ikke an å være asket i 24 timer, da går du ganske fort lei. Nå snakker jeg alvorlig, av erfaring, og ut av andres erfaring og. Du må kunne ta deg en, for å bruke trønder-språket, du må kunne ta deg en liten fest, selv om det er kamp allerede onsdag og vi har vunnet på søndagen, sier Eggen i dokumentaren.

Les saken: – Fest søndag og kamp onsdag var greit