Sjakkpresidenten: – Overkjøring!

Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sjakkpresident Morten L. Madsen ble imponert av Magnus Carlsens spill i onsdagens omspill mot Sergej Karjakin og kaller det «overkjøring».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han viste seg som den desidert beste spilleren i de fire hurtigsjakkpartiene. Det var som powerplay i ishockey, en overkjøring, sier han til NTB.

– Seieren bringer Magnus inn i historien som verdens kanskje beste spiller gjennom tidene. Iallfall er han helt der oppe med Garry Kasparov, som dominerte lenge. Magnus har nå forsvart tittelen mot to ulike utfordrere.

Carlsen fikk en del kritikk for ikke å ha gått for seier med hvite brikker i det 12. ordinære partiet, men Madsen er ikke enig.

– Magnus' strategi i det 12. partiet skapte en fantastisk ramme rundt omspillet, og vi fikk vist fram til hele Norge hvor spennende sjakk kan være. Stemningen i dag var helt elektrisk, sa han til NTB.

– Det var tydelig at publikum skjønte at i dag skulle det avgjøres.

Carlsen: – Jeg er sliten, men lettet

På sin 26-årsdag kunne Magnus Carlsen innkassere sin tredje VM-triumf.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Magnus viste seg igjen som verdens beste spiller. Han trykket på i omspillet både på brettet og klokken, og han vant fortjent, sa sjakkpresidenten.

Madsen er imponert over måten Carlsen slo tilbake på mot slutten av VM-kampen i New York. Sjakkesset lå under i sammendraget med tre partier igjen.

– Han viste enorm styrke som snudde matchen underveis. Magnus har en veldig sterk psyke og fikk virkelig bruk for dette i denne jevne matchen.

Les også: Magnus Carlsen forsvarte VM-tittelen