Rio-arrangørene sliter med tilbakebetaling

Rio-arrangørene leter etter billettinnehavere. Foto: Ricardo Moraes / Reuters / NTB scanpix
Rio-arrangørene leter etter billettinnehavere. Foto: Ricardo Moraes / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

OL-arrangørene i Rio skulle gjerne ha refundert 25 millioner kroner til tidligere billettinnehavere. Problemet er å finne dem.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi jakter på de aktuelle personene, sier Rio-talsmann Mario Andrada i et intervju med det amerikanske nyhetsbyrået AP.

– Vi har pengene, men aner ikke hvordan vi skal få betalt dem tilbake, tilføyer han.

I forkant av sommerlekene i Rio åpnet arrangørene for at billettinnehavere kunne returnere billettene sine. De aktuelle billettene ble så solgt på nytt gjennom de offisielle kanalene.

– I stedet for å selge billettene på svartebørs, ga folk billettene tilbake til oss, og vi solgte dem videre, bekrefter Andrada.

25 millioner

140.000 personer skal ha levert tilbake sine billetter. Totalt hadde billettene en samlet verdi på rundt 200 millioner kroner. Rundt 90 prosent av dette er refundert, men feilaktige og manglende bankopplysninger gjør at enkelte forsøk på å betale tilbake har stoppet opp.

Totalt skal Rio-arrangørene fortsatt sitte på rundt 25 millioner kroner som ikke tilhører dem.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Talsmann Andrada hevder at 99,9 prosent av pengene tilhører brasilianske statsborgere. Han hevder videre at arrangørene har forsøkt å kontakte de aktuelle personene både gjennom sosiale medier og avisannonser.

Billettproblemer var et tilbakevendende problem under Rio-lekene. Arrangørene klarte tilsynelatende ikke å selge nok billetter, og mange tilskuerplasser sto tomme under en rekke av konkurransene.

Ventende kreditorer

Organisasjonskomiteen for lekene i Brasil vil avslutte sin virksomhet i august neste år. Etter det vil kun et juridisk kontor opprettholdes. Det skal ta seg av eventuelle utestående fordringer.

Til tross for at Rio-arrangørene har penger til å tilbakebetale det de tidligere billettinnehaverne har krav på, skal rundt 700 kreditorer fortsatt vente på sin betaling. Den samlede størrelsen på gjelden er ikke kjent.

Ifølge Andrada skal organisasjonskomiteen, som måtte ha statlig støtte for å klare å gjennomføre Paralympics, fortsatt ha penger utestående hos Den internasjonale olympiske komité (IOC).

– Vi skal betale alle, det er det ingen tvil om. Men vi er ikke der ennå, sier talsmannen.