Lettet Skullerud etter seier i første forsøk

Tor Ole Skullerud fikk seier i sin første kamp som SIF-trener.
Tor Ole Skullerud fikk seier i sin første kamp som SIF-trener. Foto: Christian Blom / NTB scanpix

Tor Ole Skullerud klarte å bryte den leie Strømsgodset-trenden. Eirik Ulland Andersen skrudde inn et lekent hjørnespark i siste minutt i 1-0-seieren mot Sogndal.

SIF hadde spilt 11 seriekamper uten seier. Ikke siden 1-0 seieren mot Tromsø 17. juli hadde drammenserne vunnet i ligaen.

– Det er ikke lett å vinne i Sogndal. Jeg så mye bra. Dette er en gjeng som jobber steinhardt. Jeg er veldig fornøyd med responsen. Denne seieren var veldig viktig, sa Skullerud til NTB.

– Hva den betydde så jeg i ansiktet på gutta etter kampen. Det var ikke vanskelig å lese hva seieren betydde, fortsatte SIFs nye trener.

Strømsgodset var friskere enn på lenge, ifølge TV 2-ekspert Egil Olsen i starten, men utover i 2. omgang tok Sogndal mer og mer over. To ganger hadde Sogndal avslutninger i stolpeverket bak Espen Bugge Pettersen, men gjestene slapp med skrekken. I stedet kunne Andersen sørge for tre etterlengtede poeng da han skrudde en corner forbi en svak Mathias Dyngeland i SIL-målet.

– Det var veldig surt. Vi var det klart beste laget, mente Sogndal-trener Eirik Bakke.

– I dag hadde gutta fortjent å vinne. De tok veldig hensyn til oss. Det er små marginer, om vi taper eller vinner. Men jeg føler vi var bedre enn dem, fortsatte Bakke.

Skullerud ble presentert som SIF-trener tidligere i uken etter at Bjørn Petter Ingebretsen måtte gi seg av helsemessige årsaker.

Tredje borteseier

Den tidligere Vålerenga- og Molde-treneren har mye å jobbe med i Godset i vinter, men kan få et løft dersom han leder SIF til cupfinale. Kongsvinger kommer til Marienlyst til semifinale torsdag.

0-5-6 var Strømsgodset fasit før den sjeldne oppturen i Sogndal søndag kveld. På bortebane er bare 3 av 14 kamper vunnet denne sesongen. Det holder ikke for et lag som har ambisjoner om medalje.

Skullerud, som ledet SIF i jeans, var meget høylytt og tydelig på sidelinjen, men måtte innse at seieren var av det heldige slaget.

– Det var kult det, å bli matchvinner, sa matchvinner Andersen.

– Vi kriget bra. Det var ingen vakker fotballkamp. Og da var det typisk at det ble et dødballmål. Det var deilig å vinne igjen, vi trengte den, fortsatte lysluggen.

Gjestene følte seg snytt for straffe da Kristoffer Tokstad ble felt av SIL-keeper Mathias Dyngeland etter 20 minutter.

To i stolpeverket

Etter pause handlet det meste om Sogndal, selv om de fleste avslutningene ikke traff mål.

To ganger var riktignok SIF svært heldige som slapp unna. Jukka Raitala banket til i tverrligger fra 30 meter etter at timen var spilt på Fosshaugane. Elleve minutter før slutt skjøt Gilbert Koomson et frispark i stolpen.

Strømsgodset spiller hjemme mot Rosenborg i siste hjemmekamp til helgen. Det kan fort bli en test på årets cupfinale. SIF møter Kongsvinger i semifinale torsdag, RBK spiller mot Glimt dagen før. Godset avslutter sesongen i Haugesund.

Sogndal runder av sesongen med bortekamp mot medaljejagende Odd og hjemmemøte med formsterke Aalesund.