Lillestrøm klatret til trygg plass

Lillestrøms Tomas Malec (nr to fra v) og de andre LSK-spillerne feirer utligningen til 1-1 under eliteseriekampen mellom Lillestrøm og Start på Åråsen stadion. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Start sjokkerte Lillestrøm på Åråsen, men et Tomas Malec-hodestøt reddet 1-1 for Arne Erlandsens menn.

Start har senket skuldrene etter at de formelt ble klare for 1. divisjon og sto med to strake hjemmeseirer før bortemøtet med Lillestrøm. Og det tok ikke lang tid før gjestene ga nedrykkstruede LSK en kalddusj ved Dennis Antwi.

Men etter timen spilt var hjemmelaget tilbake. Tomas Malec gjorde det han er hentet for å gjøre, nemlig heade inn mål for LSK.

– Vi fikk bare ett poeng, men vi ønsket tre. Nå kommer en viktig kamp mot Vålerenga som vi må vinne, sa målscoreren til TV 2.

Lillestrøm klatret med det ene poenget opp forbi Tromsø og Bodø/Glimt til en 12. plass med bedre målforskjell enn de to nevnte. To poeng skiller ned til Stabæk på nedrykk, mens neste motstander Vålerenga er nærmeste lag oppover, fire poeng foran.

– Vi er glad for det ene poenget vi fikk, men vi hadde selvsagt ønsket flere. Det kommer til å bli noen tøffe uker framover, men det visste vi. Vålerenga-kampen blir en morsom kamp, så vi gleder oss allerede, sa LSK-trener Arne Erlandsen til kanalen.

Dyttet av tilskuer

Start er på sin side fortapt nederst på tabellen.

– Kampen kunne like så godt gått vår vei. Uansett, gutta jobber knallhardt og viser god moral. Dette er en god erfaring for en ung gjeng, sa Start-trener Steinar Pedersen.

Hjemmelaget startet friskt på Åråsen og fikk to kjappe muligheter på rappen etter ti spilte minutter. Først valgte Malaury Martin å utfordre i stedet for å spille Erling Knudtzon på åpen kasse, før Simen Kind Mikalsen skjøt ballen i nettveggen fra sju meter etter å ha kombinert med Knudtzon på venstresiden.

Men så kom Start mer og mer med i kampen. Like før halvtimen spilt fikk de også uttelling da Dennis Antwi pirket Start i føringen etter 25 minutter. Om ghaneseren så feil av egne supportere og kanarifansen i gledesrusen er uvisst, men Antwi fikk gult kort av dommeren da han valgte å feire foran hjemmesupporterne. En supporter entret også banen for å gi Start-spilleren en liten dytt etter feiringen.

Malec-utligning

Start opprettholdt trykket ut omgangen, men med timen igjen fant Lillestrøm spisskjempen Tomas Malec i feltet på et frispark. Slovaken headet kontant inn utligningen foran de 8796 fremmøtte på Åråsen.

Mot slutten åpnet det seg i begge ender, og Mohamed Ofkir tvang Håkon Opdal til å gjøre en god redning da han klemte til fra 17 meter.

Lagene fortsatte å produsere sjanser, men enten var utførelsen for dårlig, eller så fikk forsvarerne kastet seg foran i siste øyeblikket. Dermed ebbet det ut med 1-1.