Mourinho ydmyket av gamleklubben

Gary Cahill scoret Chelseas andre mål. Eden Hazard og Ngolo Kanté scoret de to øvrige. Foto: John Sibley / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Antonio Conte slo knockout på José Mourinho da Chelsea knuste Manchester United 4-0 i storkampen på portugiserens tidligere hjemmebane.

Kampen var ikke mer enn 30 sekunder gammel da Pedro straffet et vaklende Manchester United-forsvar og satte ballen forbi David de Gea – sesongens raskeste mål i Premier League så langt. Gary Cahill, Eden Hazard og Ngolo Kanté bidro med hvert sitt mål i målfesten som endte 4-0 til Chelsea.

Mens Conte og Chelsea klatrer opp på fjerdeplass på tabellen, blinker varsellampene i Manchester etter en tafatt forestilling av United-forsvaret. Mourinho står uten seier i serien siden 4-0-seieren mot Leicester for én måned siden, og laget ligger på sjuendeplass, seks poeng bak Manchester City som topper.

Chelsea-dominans

Manchester United kom seg raskt på beina etter sjokkåpningen, men skapte heller lite i løpet av kampens 90 minutter. Zlatan Ibrahimovic headet over fra kort hold etter åtte minutter, mens Jesse Lingard satte en retur fra Thibaut Courtois rett på den belgiske keeperen etter en snau halvtime.

Hjemmelaget var langt farligere i sine forsøk og var langt mer effektive da Cahill banket ballen i nettmaskene via Daley Blind til 2-0 etter 21 minutter.

Hazard-perle

Eden Hazard hadde også en god mulighet etter et hjørnespark før hvilen, men måtte vente til andre omgang før han fikk sitt mål. I Manchester Uniteds beste periode mottok den tidligere Mourinho-yndlingen ballen på kanten av 16-meteren, rykket forbi Chris Smalling og plasserte ballen i lengste hjørne bak De Gea til 3-0 i det 62. minutt.

Før den tid hadde Mourinho tatt grep ved å erstatte Marouane Fellaini med mer offensive Juan Mata, men bortelaget evnet ikke å skape annet enn småsjanser.

20 minutter før slutt gjorde Ngolo Kanté ydmykelsen komplett da den defensive midtbanespilleren ga Smalling en ny rundtur og avsluttet iskaldt alene med De Gea.