Deila overtar for Rekdal i Vålerenga

Ronny Deila
Ronny Deila Foto: Russell Cheyne / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ronny Deila overtar treneransvaret i Vålerenga fra Kjetil Rekdal allerede før søndagens skjebnekamp mot Tromsø, melder VG.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det betyr at trenerskiftet i klubben skjer drøyt to måneder tidligere enn planlagt. Det har lenge vært klart at Deila skulle bli klubbens trener fra årsskiftet, og at Rekdal går over i rollen som sportslig leder.

Både Rekdal og Deila bekrefter overfor VG at de har bestemt seg for å gå inn i sine nye roller allerede nå.

– Ronny har ledet alle treningene denne uken, og det er naturlig at den stemmen også blir den som leder spillermøte og kampledelse. Det er ikke noe dramatikk i dette, men vi har diskutert oss fram til at dette er den beste løsningen, sier Rekdal til avisen.

Gleder seg

– Vi gjør dette fordi vi tror det er beste for laget. Når du har hatt treningene de to siste ukene er det naturlig å følge opp med også å ha kampledelsen. Vi tror det er en god løsning, og jeg gleder meg veldig til å være med for fullt, sier Deila.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vålerenga så ut til å sikre eliteserieplassen med en sterk periode i sommer og tidlig i høst, da laget tok 17 poeng på sju strake kamper uten tap. Nå har laget spilt fem seriekamper på rad uten seier og er i nedrykksstriden med begge beina.

I de tre siste serierundene venter Tromsø (borte), Lillestrøm (hjemme) og Viking (borte). Allerede etter søndagens kamp i Tromsø kan laget være på nedrykksplass, om rivalene i bunnstriden vinner.

Deila satt på benken allerede i 1-1-kampen mot Stabæk sist helg, da i en slags observatørrolle. Rekdal var hovedtrener, mens hans assistent Morten Tandberg sto for mye av kommunikasjonen til spillerne.

Én stemme

– Det er viktig at det ikke blir for mange stemmer, sier Deila, som i de tre siste kampene vil være stemmen fra sidelinjen.

Det blir første gang han leder et lag i kamp siden han sluttet som Celtic-manager i mai.

– Siden i sommer har vi diskutert når Ronny skulle overta. Nå som han har vært med på treningene, er det riktig at han også leder laget, sier Rekdal til VG.

– Det kan være fint med en stemme som kommer utenfra og forsterker ting framfor meg som har stått her i søla i fire år.