Matvarekjede i Finland håner Johaug i annonse

Matvarekjeden Lidl håner Therese Johaug i en annonsekampanje i Finland. (Illustrasjonsfoto)
Matvarekjeden Lidl håner Therese Johaug i en annonsekampanje i Finland. (Illustrasjonsfoto) Foto: Daniel Leal-olivas / AFP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tyske matvarekjeden Lidl ble aldri noen slager i Norge. Nå håner kjedens finske butikker Norge og Therese Johaug i en ny kampanje der man får en leppepomade på kjøpet om man kjøper norsk røykelaks.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tilbudet gjelder bare torsdag, bekrefter kjedens finske markedssjef, Seppo Niemelä, overfor Dagbladet.

– Vi ville lage en kampanje som er aktuell og som responderer til våre finske kunder på en leken måte. Denne kampanjen gjelder bare for i dag (torsdag). En kunde som kjøper norsk røykelaks får en leppepomade gratis. Vi har fått mange positive tilbakemeldinger fra våre kunder, opplyser Niemelä.

Annonsen har blitt en hit på sosiale medier som Twitter og Facebook og reaksjonene er delte. Noen synes det er festlig humor, andre synes det er pinlig for Finland.

Finsk skepsis

Lidl prøvde seg i Norge også, men bare fem år etter at den første butikken åpnet i 2004 ble butikkene kjøpt opp av Reitangruppen og konvertert til den norske kjedens egne butikker.

Finnene, som selv har hatt mange dopingtatte skisportutøvere, har ikke vært nådig i sine reaksjoner etter at Therese Johaug testet positivt etter å ha brukt en salve på leppene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Både veteranen Harri Kirvesniemi (som selv ble dopingtatt i 2001) og Aino-Kaisa Saarinen har uttrykt tvil om forklaringen til Johaug, og reagert på at hun ikke umiddelbart ble suspendert.

Les også: «Pølsa» Pettersen sjekket aldri hva han fikk av legen

– Ikke bevisst doping

Den tyske skiprofilen Jochen Behle (56) tror ser noe annerledes på saken. Han tror ikke Johaug har dopet seg med vilje, men mener at hun likevel må utestenges for en periode.

– Jeg har overhodet ingen tro på at Johaug har dopet seg med vilje. Jeg har kjent henne i mange, mange år og vet at hun ikke kunne ha gjort noe sånt. Dette er en tabbe fra legen sin side. Likevel må utøveren tenke seg om. Det med Martin Johnsrud Sundby skulle ikke ha skjedd, og det med Therese Johaug skulle ikke ha skjedd. Det er slik at løperne må stole på legene, og her er det tydelig at Norge har en vei å gå. De må oppruste sitt medisinske støtteapparat og sørge for at dette ikke skjer igjen. Legene deres må skjerpe seg. Svarene ligger jo bare et klikk unna på internett, sier Behle til NTB.

Les også:

Røste: – Ikke tid for å hoppe av skuta

Ingebrigtsen støtter Johaug: – En fillesak