Bayern brøt seierstørken

Thomas Müller feirer scoring for Bayern München mot PSV Eindhoven. Foto: Michael Dalder, Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Bayern München hadde ikke vunnet på tre og en halv uke, men gjorde kort prosess med PSV Eindhoven og tok med 4-1-seier et langt steg mot mesterligaens cupspill.

Arjen Robben var kampens forgrunnsfigur med to lekre assist før han selv fastsatte resultatet med hodet.

Et tap i mesterligaen og to uavgjorte i serien er nesten for en formkrise å regne i München, der Bayern-tilhengerne er godt vant. Gjestene fra Nederland ble overkjørt fra start onsdag, og to mål før første omgang var halvspilt avgjorde det meste.

I det 13. minutt var Robben meget observant da han gjorde seg klar til å ta hjørnespark fra høyre. Han så at PSV-forsvarerne somlet med å komme seg på plass og slo kjapt en presis sentring til Thomas Müller, som var alene inne i målgården.

Spissen trengte to forsøk på å overliste keeper Jeroen Zoet, men skrudde inn ledermålet på returen.

Overkjøring

Begynnelsen av første omgang artet seg som spill mot ett mål, og i det 21. minutt ble det 2-0. David Alaba ble spilt fram på venstresiden. Hans innlegg sneiet en PSV-forsvarer og fikk retning mot lengste stolpe. Müller og Joshua Kimmich spurtet begge for å nå ballen, og sistnevnte var hakket raskere. Han satte hodet på den nesten på mållinjen.

PSV kviknet litt til mot pause, og i det 41. minutt brukte Luciano Narsingh farten mot et overrumplet hjemmeforsvar da han ble satt opp av Gaston Pereiro på en kjapp kontring. Manuel Neuer fikk hånden på skuddet, men greide bare å slå ballen stolpe-inn.

Ved pause hadde gjestene dermed et visst håp om poeng, men Bayern München var en klasse bedre enn sin motstander og punkterte kampen like før timen var spilt.

Robben-show

Igjen viste Arjen Robben sin kvalitet. Et klareringsspark fra Neuer ble stusset til ham, og nederlenderen satte fart langs høyre sidelinje. Han driblet seg innover i feltet forbi to motspillere og skjøt. Zoet ga retur rett ut til Robert Lewandowski, som formelig bukket ballen i mål.

I det 84. minutt startet Robben perfekt på et framspill fra Thiago Alcántara, fikk hodet på ballen før Zoet nådde den med hånden og stusset den over ham.

Med seks poeng er Bayern på en trygg 2.-plass i sin gruppe, fem poeng foran Rostov og PSV Eindhoven.

Atlético Madrid har nemlig fortsatt full pott etter å ha tatt sin tredje 1-0-seier i Russland. Yannick Carrasco ble matchvinner etter en drøy time.