Barca slapp med skrekken

Barcelona og Neymar havnet bokstavelig bakpå i mesterligaen borte mot Borussia Mönchengladbach. Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters / NTB scanpix Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters

Seiersvante Barcelona lå under ved pause mot Borussia Mönchengladbach, men reddet tre poeng etter en solid kamp etter hvilen og vant 2-1.

Med seieren topper Barcelona gruppe C med 6 poeng.

Barcelona anført av Neymar lekte seg til 7-0 over Celtic på Camp Nou for 14 dager siden. I Messis skadefravær klarte ikke helt Neymar å briljere i samme grad denne gangen. I hvert fall ikke før pause, hvor hjemmelaget holdt på å kontre Barca i senk.

Hjemmelaget fikk etter hvert flere gode kontringsforsøk, men klarte ikke helt å utnytte muligheten da anledningen bød seg. Flere ganger stoppet det opp.

Da det var gått 36 minutter skulle Raffael endelig lykkes. Frekt stjal han ballen og fikk sendt pasningen framover hvor Mamoud Dahoud kombinerte med Thorgan Hazard. Lillebror Hazard hadde ingen problemer med å gjøre 1-0.

Både Neymar og Suarez hadde også sine muligheter, men Yann Sommer i hjemmemålet reddet det som kom.

Etter pause tok Barcelona mer og mer over, og det var bare et tidsspørsmål før det forløsende målet skulle komme. Det gikk likevel 20 minutter før Neymar fant Arda Turan inne i feltet. Sistnevnte banke ballen fordi Sommer.

Etter 73 minutter måtte hjemmelaget melde pass for overmakten. Neymar slo en smart corner ut til Suarez som fra 18 meter banket til. Skuddet gikk rett på Sommer, men sveitseren måtte slippe ballen, og stopperen Gerard Pique var frampå og fikk pirket ballen i mål fra kort hold.

Sommer var imidlertid solid da han fikk fistet et frekt forsøk fra Arda over med snaue kvarteret igjen av kampen.