Ronaldo nærmer seg historiebøkene

Real Madrids Toni Kroos og Cristiano Ronaldo feirer etter scoring mot Dortmund. Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters / NTB scanpix. Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters

Dortmund (NTB): Cristiano Ronaldo kom på scoringslista da Real Madrid spilte 2-2 mot Dortmund tirsdag. 31-åringen mangler nå to scoringer fra å bli historisk som eneste med 100 mål i mesterligaen.

Portugiseren trengte tre mesterligascoringer for å bli førstemann med 100 mål og scoret som bestilt etter 17 minutter mot Dortmund.

Men like før pause skapte Dortmund balanse i regnskapet. Real-keeper Keylor Navas, i dårlig kampform, var ikke patent da han slo ballen rett ut i feltet igjen etter et frispark. En intetanende Raphaël Varane fikk ballen ryggen og ballen spratt i mål til 1-1.

Franskmannen gikk imidlertid i null da han sendte Real tilbake i ledelsen med sin 2-1 scoring i andre omgang. Men en gammel Chelsea-spiller sørget for poengdeling på slutten av kampen. André Schürrle banket inn 2-2 i det 87. minutt.

Bale-assist

Det kokte fra start i Tyskland. Tre minutter tok det før det smalt i metallet. Ronaldo klinket til på et frispark fra 20 meter, men Roman Bürki fikk slått ballen bort fra mål. Returen havnet hos Karim Benzema som fra fire meter brystet ballen i stolpen, men assistentdommer vinket for offside.

Kun minutter senere måtte Navas ut i full strekk på et frispark fra Gonzalo Castro, før keeperen måtte i aksjon igjen da Pierre-Emerick Aubameyang banket til fra drøye 20 meter.

Men etter 17 minutter satt den for Real. Gareth Bale la lekkert tilbake til Ronaldo med hælen, og superstjerna la ballen i det lengste hjørnet bak Bürki til sitt 98. mål i mesterligasammenheng.

Ti minutter senere var talentet Ousmane Dembélé nære å utligne, men etter å ha dratt av flerfoldige Real-forsvarere på elegant vis skjøt 19-åringen ballen via et spansk bein og til corner fra kun åtte meters hold.

Ronaldo-annullering

Ronaldo hørte nettsus igjen på overtid av første omgang etter en heading fra bakerste stolpe, men portugiseren ble korrekt avvinket for offside.

Navas var mer patent på forsøket fra Aubameyang etter 52 minutter da keeperen brukte fingertuppene til å hindre scoring i det lengste hjørnet.

Ronaldo burde sendt Real tilbake i ledelsen etter timen spilt, men landslagskapteinen klarte ikke treffe mål med en heading fra fem meter etter en strålende ball fra Sergio Ramos.

Like etter fikk Varane sin revansje da franskmannen var på rett sted til rett tid foran Dortmund-målet. Et innlegg havnet hos Benzema som med innsiden banket ballen i stolpen før ballen gikk videre via tverrliggeren og til Varane som taklet inn 2-1-målet.

Men tre minutter før slutt fikk Schürrle akkurat så lang tid som han trengte bak i feltet. Tyskeren ladet kanonen og smalt ballen utakbart bak Navas til 2-2. (©NTB)