Allardyce avslørt av skjult kamera

England-trener Sam Allardyce kan være i store problemer etter avsløringer på skjult kamera av The Telegraph. Foto: Carl Recine / Reuters / NTB scanpix
England-trener Sam Allardyce kan være i store problemer etter avsløringer på skjult kamera av The Telegraph. Foto: Carl Recine / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sam Allardyce kjemper for å beholde jobben etter avsløringene som slo ned som en bombe i England. Ifølge engelske medier kommer han til å sitte i møter med Englands Fotballforbund (FA) mot natt til onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere tar til orde for at han kort og godt må sparkes, i så fall etter å ha ledet landslaget bare i en kamp.

Men ikke alle går i strupen på ham. Arsenal-manager Arsène Wenger sa dette: – Sam må få lov til å forsvare seg, og jeg håper han renvasker sitt navn og rykte.

Utover tirsdagen kom det fram stadig nye momenter i saken. Allardyce skal ha snakket nedsettende om både forgjenger Roy Hodgson, spillere og egen arbeidsgiver og også ha gått til angrep på det engelske skatteverket (HMRC) med sterke ord som «den mest korrupte businessen i Storbritannia».

Han skal etter planen offentliggjøre sin neste landslagstropp på søndag.

Hemmelig

Avisen The Telegraph offentliggjorde første opptak av England-treneren hvor han gir råd om hvordan man omgår landets overgangsregler.

Opptakene viser at Allardyce forhandlet fram en avtale verdt over fire millioner kroner mot at han gir råd til et Asia-basert selskap om hvordan man omgår overgangsreglene i engelsk fotball.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Landslagssjefen var imidlertid ikke klar over at forretningsmennene fra Asia i virkeligheten er Telegraph-journalister som i ti måneder har undersøkt korrupsjon og bestikkelser i engelsk fotball.

Reglene Allardyce forsøker å omgå, er såkalte tredjepartsoverganger. Disse ble forbudt i England i 2008, mens Det internasjonale fotballforbundet fulgte opp i fjor.

Store penger

Gjennom to møter på til sammen fire timer fortalte Allardyce at det «ikke var noe problem» å omgå reglene som ble innført i 2008. Han sa han kjente til enkelte agenter «som gjorde det hele tiden».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

«Man kan omgå dem (reglene). Det er åpenbart her de store pengene er», sier han ifølge avisen.

61-åringen forteller også om hvordan West Ham kjøpte Enner Valencia, til tross for at han var eid av en tredjepart.

Etterforskning

Det engelske fotballforbundet (FA) har umiddelbart satt i gang etterforskning, skriver Sky Sports.

Artikkelen fortsetter under annonsen

«Vi har bedt The Daily Telegraph om å gi oss all informasjon i denne saken», skriver en FA-talsmann til Telegraph.

Allardyce tok over jobben som England-trener så sent som 22. juli i år. Møtene med Telegraph-journalistene ble gjort etter manageren hadde tatt over for Roy Hodgson.

Verken Allardyce eller noen andre i FA har svart på avisens henvendelser. (©NTB)

Les også: Allardyce har plass til Rooney