Endelig Start-seier

Start-trener Steinar Pedersen kan endelig juble for sin første seier med klubben da Haugesund ble slått 1-0. Det har gått 39 kamper siden forrige seier. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Tabelljumbo Start tok sesongens første seier da Lasse Sigurdsen scoret kampens eneste mål mot Haugesund.

Før kampen hadde Start spilt åtte uavgjorte og tapt 15 kamper denne sesongen. I fjor avsluttet de med 15 kamper uten seier. Forrige seier kom 4. juli i fjor da Stabæk ble beseiret 4-1.

Innbytter Lasse Sigurdsen hadde vært på banen i 52 sekunder før han stupheadet inn vinnermålet. Det var også hans første mål i Start-drakten.

Sjansefattig

Det ble en sjansefattig kamp i sør. Det var bare gjestene Haugesund som hadde noe som kunne ligne på målsjanser i 1. omgang. Start var totalt fraværende i sjansestatistikken før hvilen.

Hjemmelagets første sjanse i kampen kom etter 68 minutter, men Per Kristian Bråtveit, som hadde vært arbeidsledig fram til da, reddet mesterlig headingen fra Tapio Heikkilä. Sjansen kom etter litt klabb og babb etter en corner hvor Espen Børufsen fikk lagt ballen inn i feltet igjen.

Sjansenes mor

Da Dennis Antwi ikke klarte å score på «sjansenes mor» så er det ikke rart at man har hatt vanskeligheter for å vinne kamper. Bråtveit var ute på en skikkelig bærtur utenfor egen 16 meter og Antwi kom alene mot mål. Det var bare å sette ballen i mål, men ballen endte i foten på William Troost-Ekong som kom stormende til. Den endte i stolpen og ut.

Antwi ble byttet ut med helten Sigurdsen som spilte sin 12. kamp for Start.

Fjerdeplasserte Haugesund kjemper likevel fortsatt med Brann og Odd om sølvet med sine 40 poeng. De trykket på mot slutten for å få en utligning, men Start red stormen av.

Laget fra Kristiansand har 11 poeng opp til Lillestrøm på plassen foran.