Sjelden Arsenal-seier over Chelsea

Arsenal-manager Arsène Wenger kunne juble for første gang på nesten fem år med en seier over Chelsea i Premier League. Foto: Dylan Martinez / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Arsenal har stor grunn til å feire litt ekstra etter den solide 3-0-seieren over Chelsea. Det er nemlig nesten fem år siden sist de slo London-rivalen i Premier League.

Sist gang Arsenal slo Chelsea var i oktober 2011. Dessuten var det i januar 2013 at det var den siste Premier League-kampen lagene imellom at «The Gunners» noterte seg i målprotokollen.

Arsène Wengers menn var utrolig effektive i lørdagens hjemmemøte mot erkerivalene. Alexis Sánchez gjorde 1-0 etter elleve minutter, mens Theo Walcott økte tre minutter senere.

En gedigen tabbe av Gary Cahill gjorde at Sánchez kunne storme alene med Thibaut Courtois. Walcott viste også målteft da han økte til 2-0.

Sanchez var servitør da Mesut Özil satte 3-0 på flott lobb over Chelsea-målvakten et par minutter før sidebytte.

Petr Cech i Arsenal-målet hadde ikke all verden å gjøre, og det var først helt mot slutten at det var virkelig farlig foran ham.