Rosenborg ble seriemester

Christian Gytkjær (til venstre) kunne feire med lagkameratene etter at han hadde sendt RBK opp i 2-1 mot Molde lørdag kveld. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Rosenborg sikret seg sitt 24. seriemesterskap i fotball med 3-1-seieren borte mot Molde.

Matten var enkel. Rosenborg trengte poeng i kampen mot erkerivalen for å bli seriemester for 24. gang. Björn Bergmann Sigurdarson tvang trønderne til å legge sjampisen på is etter 32 minutter, men kaptein Mike Jensen ganger to og eliteseriens toppscorer Christian Gytkjær sørget for at RBK likevel kunne feire.

Tre nye poeng for Kåre Ingebrigtsens menn er lik enda et seriegull.

Rosenborg spiller dermed uten press i de siste fem seriekampene, men kan bli historiske på flere måter. De kan ta rekorden for den største seiersmarginen noensinne (RBK var 15 poeng foran Molde i 1995) og rekorden for flest antall poeng i en og samme sesong (71).

Molde-ledelse

Rosenborg så ut til å være preget av 120 minutter pluss straffesparkkonkurranse mot Tromsø i cupens kvartfinale på onsdag, der trønderne til slutt tok seg til semifinale.

Molde tok kommandoen fra start, og keeper André Hansen måtte ut i full strekk for å redde et skudd fra Sigurdarson etter kvarteret spilt.

Men islendingen skulle få sin revansje. Joshua Gatt satte fart på venstresiden før han fant Sigurdarson, som på volley på bakre stolpe sendte Molde i føringen.

Rosenborg hadde ballen mest, men det var hjemmelaget som skapte sjansene. Likevel sto det kun 1-0 til pause.

Snuoperasjon

I andre omgang så Kåre Ingebrigtsen ut til å ha lyktes med motivasjonstalen i garderoben i pausen. RBK så mye friskere ut og fikk lønn for strevet etter 50 minutter. Serielederen rullet opp før ballen til slutt havnet hos Jonas Svensson. Landslagsbacken la ballen ut til kaptein Jensen som curlet RBK tilbake i festhumør.

Innbytter Pål André Helland dro seg inn i banen 12 minutter senere. Kantspilleren skjøt ballen mot det lengste hjørnet. Avslutningen gikk i stolpen og ut igjen i feltet hvor Gytkjær fikk en enkel jobb med å sette inn Rosenborgs andre mål for dagen.

Dansken Mike Jensen imponerte nok landslagssjef Åge Hareide, som var på tribunen i Molde, da han startet og avsluttet snuoperasjonen. Like før slutt driblet kapteinen seg gjennom Molde-forsvaret før han banket inn 3-1.