Aleesami og Palermo nær Inter-skalp

Haitam Aleesami har gått rett inn på laget i Palermo. Her i aksjon for landslaget i en kamp mot Finland. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Haitam Aleesami og hans Palermo fikk med seg 1-1 og ett poeng fra en vanskelig bortekamp mot Inter i Milano.

Andrea Rispoli sendte bortelaget i ledelsen med et skudd som gikk via Inters Davide Santon tre minutter etter hvilen, men da det gjensto 18 minutter utlignet Mauro Icardi for Inter. Hjemmelaget presset på for seier i avslutningsminuttene, men fant ikke nettmaskene igjen.

Akkurat som i tapet for Sassuolo i serieinnledningen, spilte Aleesami hele kampen for Palermo. Den norske backen pådro seg et gult kort i første omgang.

Ny trener

Inter har fått en svak start på sesongen med sin nye trener Frank de Boer. Storklubben tapte serieåpningen mot Chievo 0-2 forrige helg og står dermed med ett poeng, akkurat som Palermo.

– Det er bra for meg å score som spiss, men det er ikke bra når vi ikke vinner. Vi skapte mange sjanser i første omgang, men vi klarte dessverre ikke å score, sier Icardi, som ble toppscorer i Serie A i 2014/15- sesongen.

Milano-klubben har fått kinesiske eiere og har vært aktiv på overgangsmarkedet denne sommeren.

– Målet er å kvalifisere oss til mesterligaen neste sesong, og klubben legger inn en skikkelig innsats. Men ett poeng på to kamper er ikke nok for oss, sier Icardi.

João Mario ble presentert som ny Inter-spiller før kampen. EM-mesteren kommer fra Sporting Lisboa. Vingen er klubbens nest dyreste spiller gjennom tidene, bak Christian Vieri.

Roma med uavgjort

Roma klarte ikke å følge opp seieren fra serieinnledningen i bortekampen mot Cagliari søndag. Hovedstadslaget ledet med to mål etter scoringer av Diego Perotti og Kevin Strootman, men måtte nøye seg med 2-2 og ett poeng. Marco Borriello reduserte for Cagliari, før Marco Sau utlignet to minutter før slutt.

Fiorentina slo Chievoverona 1-0 etter scoring av Carlos Sánchez i første omgang, mens Andrea Belotti ble kampens store spiller med hattrick i Torinos 5-1-seier mot Bologna.

Genoa slo Crotone 3-1, mens Sampdoria slo Atalanta 2-1. Dermed sluttet byrivalene seg til Juventus og Sassuolo (2-1 over Pescara) som tetkvartett med to seirer og full pott så langt.