Eposter avslører billettskandale i OL

Eposter sendt fra Patrick Hickey til Marcus Evans skal være bevis på at iren har vært innblandet i ulovlig salg av OL-billetter. Foto: Geoff Burke / Reuters / NTB scanpix
Eposter sendt fra Patrick Hickey til Marcus Evans skal være bevis på at iren har vært innblandet i ulovlig salg av OL-billetter. Foto: Geoff Burke / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Brasiliansk politi har funnet en rekke eposter som avslører den irske IOC-toppen Patrick Hickeys innblanding i salg av billetter på svartebørs.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet sa på en pressekonferanse i Rio de Janeiro tirsdag at det har blitt funnet eposter og tekstmeldinger som bevis på kontakt mellom Hickey og Marcus Evans. Evans eier det kontroversielle britiske billettselskapet THG, som skal ha formidlet OL-billetter til tross for at det ikke var en autorisert samarbeidspartner av IOC.

Samarbeidet mellom Hickey og THG skal ifølge Reuters ha gitt en gevinst på 20 millioner kroner.

Les også: IOC-visepresident går midlertidig av etter pågripelse

I epostkorrespondansen politiet offentliggjorde tirsdag, skriver Hickey blant annet at han har en rekke billetter til overs.

«Jeg kan bekrefte at jeg ikke trenger noen av billettene som vår olympiske komité fikk til åpnings- og avslutningsseremonien. Du kan bruke alle. Alt godt. Pat.», skriver Hickey i en epost til Evans. Disse billettene var i utgangspunktet tiltenkt medlemmer av Irlands OL-komité (OCI) og deres venner og familie.

Les også: Visepresident i IOC arrestert

Politiet skal også undersøke dokumenter som kan bevise hvitvasking i forbindelse med det ulovlige billettsalget.