Arsenals seriestartkompleks fortsetter

London (NTB): Arsenal virket fullstendig utspilt, men maktet å komme tilbake fra 1-4 til 3-4 mot Liverpool. Poeng ble det imidlertid ikke, og trenden med dårlig seriestart fortsetter for London-klubben.

Tapet betyr at laget til Arsène Wenger kun har vunnet serieåpningen én gang de sju siste sesongene.

Mens det ble uavgjort i serieåpningen i 10/11-, 11/12- og 12/13-sesongen, ble det tap sesongen etter. Deretter tok laget en sjelden seier i seriepremieren i 14/15-sesongen før det nå er blitt to tap de to siste sesongene.

– Man vil ikke tape kamper. Som spiller skjønner man at supporterne kommer med ambisjoner om å vinne den første kampen for sesongen. Vi spilte bra i 60 minutter, men vi var ikke gode nok de siste 30, sa Arsenal-keeper Petr Cech ifølge BBC etter kampslutt.

Straffebom

Det så lyst ut for Arsenal i første omgang. Theo Walcott fikk først muligheten fra straffemerket da en klønete Alberto Moreno felte 27-åringen innenfor 16-meteren.

Walcott skrittet opp for å ta straffesparket selv, men Mignolet reddet det svake forsøket. Kun minutter senere gjorde han imidlertid opp for seg da han satte inn 1-0 på et skudd som snek seg inn i lengste hjørne.

Det virket å gå mot 1-0 til pause da Philippe Coutinho dro opp et helt eventyrlig frispark fra langt hold og skrudde ballen i nærmeste kryss.

Full fyr

Jürgen Klopps Liverpool var svake før hvilen, men gikk ut i hundre etter pause. Laget fikk best mulig betalt da Adam Lallana snudde kampen for Liverpool med sin scoring etter 49 minutter.

Gjestene fortsatte å pøse framover. Etter 56 minutter avsluttet Coutinho et meget godt angrep med å bli tomålsscorer til 3-1.

Da Sadio Mané la på til 4-1 etter et fantastisk soloraid, virket det som om kampen var avgjort.

Alex Oxlade-Chamberlain ville imidlertid ikke være noe dårligere og reduserte til 2-4 etter 63 minutter. Og kun minuttet senere satte Calum Chambers fyr på kampen igjen da han stusset et frispark i mål til 3-4.

Hjemmelaget sendte fram folk for å få den viktige 4-4-scoringen, men Liverpool red av stormen og kunne ta med seg tre poeng tilbake til Anfield.