Zlatan scoret i seriedebuten for United

Manchester Uniteds Zlatan Ibrahimovic feirer sitt første seriemål i England.
Manchester Uniteds Zlatan Ibrahimovic feirer sitt første seriemål i England. Foto: Andrew Couldridge / Reuters

Zlatan Ibrahimovic scorer «alltid» i seriedebuten i sine nye klubber. I 3-1-seieren mot Bournemouth kom Manchester Uniteds supersvenske nok en gang på scoringslista.

Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan og Paris Saint-Germain. Alle er klubber Zlatan har spilt for, og i alle klubbene scoret svensken i seriedebuten.

Søndag la 34-åringen sin seriedebut for Manchester United til på lista da han med en markkryper fra 25 meter la på til 3-0 for bortelaget.

– Det er viktig å starte bra. Det å være ny i Premier League er ikke enkelt. Alt er nytt for meg. Mine lagkamerater, klubben og miljøet. Jeg vil bare spille mitt spill, sa Ibrahimovic til Sky Sports.

– Jeg prøver å gjøre jobben min og hjelpe laget. Det viktigste er å vinne, men det er også godt å score, selv om det egentlig ikke er så viktig hvem som scorer, fortsatte veteranen.

– Det er utrolig hvordan Zlatan aldri har vunnet gullballen. Han vil vinne Premier League, men ikke gullballen. Zlatan er mer enn en spiller. De neste to sesongene tror jeg han kan bli fenomenal for både laget vårt og Premier League, skrøt United-manager José Mourinho til BBC.

Før Zlatans scoring hadde allerede Juan Mata sendt United i ledelsen etter en kjempetabbe av hjemmelagets Simon Francis, før Wayne Rooney headet inn 2-0.

Frisk King

Adam Smith pyntet bokstavelig talt på resultatet da han med en perle av et skudd reduserte til 1-3, men det var Mourinhos menn som kunne juble for tre poeng i serieåpningen.

– Jeg er veldig fornøyd. Bournemouth starter alltid godt, men vi hadde kontroll. Vi ble ikke overrasket over deres spill og etter det startet vi å spille vårt spill. Jeg er fornøyd med laget, sa Mourinho.

United tok også over tabelltoppen i Premier League før de to gjenværende kampene i den første serierunden.

Norske Joshua King var mye involvert for Bournemouth i serieåpningen, men stjernegalleriet til Mourinho skulle vise seg å bli for sterke.

Krysset

Det startet med at Juan Mata fikk komme alene med Arthur Boruc etter et forferdelig tilbakespill av hjemmelagets Simon Francis. Den polske keeperen reddet det første forsøket, men da kaptein Francis sparket ballen forbi Boruc og til Mata enda en gang, takket spanjolen med å sende bortelaget opp i 1-0 like før pause.

Boruc, som spilte en god kamp for vertene, var også sjanseløs etter 59 minutter. Et håpløst skudd fra Anthony Martial ble et perfekt innlegg til Wayne Rooney, som headet United opp i 2-0 fra seks meter. Det var kapteinens 246. mål for United.

Fem minutter senere kom Zlatans første seriescoring som bestilt. Svensken gikk og gikk før han smalt til med en markkryper ned i det venstre hjørnet til 3-0.

Dagens vakreste mål sto imidlertid hjemmelagets Adam Smith for etter 69 minutter. Høyrebacken dro seg innover i banen før han banket ballen tilbake i krysset der han kom fra.