Selvmål reddet «nye City» mot Moyes' Sunderland

Pep Guardiola vant 2-1 i sin første kamp som Manchester City-manager mot Sunderland lørdag. Foto: Lee Smith / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Paddy McNair scoret selvmål i sin Sunderland-debut da Manchester City slo David Moyes sitt mannskap 2-1 i serieåpningen lørdag.

Pep Guardiola ledet City i sin første Premier League-kamp, og han har satt sitt tydelige og karakteristiske preg på Manchester-laget. Likevel virket det lenge som at han måtte nøye seg med ett poeng.

Så slo Jesus Navas inn og fant hodet til Paddy McNair, som innledet sin Sunderland-karriere med å score selvmål etter 86 minutter.

– Vi fortjente definitivt å vinne kampen. De første kampene er alltid vanskelige. Vi har snakket om hva vi må gjøre som lag, og noen ganger er du litt heldig. Vi skulle vært litt mer aggressive, men slike ting må skje for å vite hvordan man skal gjøre det bedre i neste kamp, sa Guardiola ifølge BBC etter kampen.

Vraket Hart

Guardiola vraket Joe Hart fra start og utelot Yaya Touré fra kamptroppen. City hadde ballen mesteparten av tiden i første omgang og fikk en drømmestart da Sergio Agüero satte inn 1-0 på straffe.

Laget trillet mye ball på tvers, og Guardiolas taktikk kom tydelig til syne blant annet ved å ha to brede stoppere samt to backer høyt og sentralt i banen mens laget har ballen.

John Stones og Nolito gjorde begge sine debuter for klubben.

– De var begge utrolige. Vi er et lag og kriger som et lag, og det gjorde de (Sunderland) også, sa Guardiola.

Lite sjanser

Til tross for stort ballinnehav, slet laget med å komme til de store sjansene. Det er tydelig at mannskapet må bruke litt tid på å bli vant til det nye systemet og måten å spille fotball på.

Jermain Defoe fikk en alle tiders mulighet til å utligne etter 42 minutter da ettertrykk fra et hjørnespark endte i beina hans. Forsøket ble imidlertid reddet av Willy Caballero, som synes å være Citys nye førstekeeper.

Revansje

Spissen fikk imidlertid sin revansje etter 71 minutter da et gjennomspill fra Jack Rodwell sendte 33-åringen alene gjennom. Alene med Caballero var han sikker, og det så lenge ut til at David Moyes skulle få en meget god start som Sunderland-manager.

Guardiola kastet inn offensive kort etter scoringen, og etter 86 minutter fikk han betaling.

Innbytter Jesus Navas kom rundt på høyre og slo ballen flatt inn foran mål.

Innlegget traff ikke Aguero, men isteden en overrasket McNair som så ballen treffe sin egen pannebrask og gå i eget nett.

– Jeg er skuffet over at vi ga Jesus Navas rom og lot ballen bli spilt inn, sa Moyes om 2-1-målet.