OL i Rio, 7. august:En historisk OL-dag for homofile

Artikkelen fortsetter under annonsen

Aldri før har et homofilt ektepar konkurrert sammen i OL. I Rio blir det skrevet historie.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

RIO DE JANEIRO (ABC NYHETER):

Søndag blir en rolig dag sett med norske øyne. Lettvekt-gutta Are Strandli og Kristoffer Brun ror forsøk i dobbeltsculler klokken 16.20 norsk tid.

I Rios gater skal Vita Heine sykle kvinnenes landeveisritt.

Når landhockeyturneringen starter, er det få nordmenn som benker seg i sene nattetimer for å følge med. Forståelig nok for en idrett uten tradisjoner og kultur i Norge. Det betyr ikke at det ikke er severdig. Årets turnering blir av det historiske slaget. Kate og Helen Richardson-Walsh spiller for Storbritannia og ekteparet blir det første gifte homofile paret som deltar i et OL, skriver The Telegraph.

Det er fortsatt ventetid for friidrettsfolket, men de norske utøverne er på plass. En som rakk det med en hårsbredd er Isabelle Pedersen. Hun ble observert i fullt firsprang fra innsjekk-skranken, via sikkerhetssjekken og inn på utenlandsterminalen på Gardermoen. Tempoet er altså inne for Norges hekke-håp:

Vegard Anders Skorpen er journalist og har jobbet for ABC Nyheter tidligere. Han er i Rio de Janeiro og jobber som frivillig for organisasjonskomiteens presseavdeling., samtidig som han leverer oppdateringer til ABC Nyheter.