Vålerenga imponerte da Deila ble presentert

Simon Andreas Larsen stanget inn 2-0-ledelse til Vålerenga da laget slo Molde 3-0 mandag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Ronny Deila ble presentert for Vålerenga-fansen og plutselig virket alt rosenrødt i Oslo-klubben. Mot Molde kjørte laget kampen og vant komfortabelt 3-0.

– Det er disse tingene vi har prøvd på tidligere også, men vi har ikke fått det til. Vi tok med oss masse selvtillit fra forrige kamp, det gjør noe med stemningen. Samtidig har vi hatt en god treningsuke, noe jeg synes kom spesielt godt fram i den første halvtimen av kampen. Vi var fullstendig overlegne i de første 30, sa Vålerenga-spiss Mohammed Abdellaoue til NTB etter kampslutt.

Hjemmelaget kjørte over Ole Gunnar Solskjærs mannskap i førsteomgang og kunne tatt ledelsen allerede etter tre minutter. Et skudd av Ghayas Zahid ble reddet på strek av Vegard Forren.

Høyreback Robert Lundstrøm spilte en meget god førsteomgang for Rekdals mannskap og etter åtte minutter serverte han Mohammed Abdellaoue som satte inn 1-0.

God svenske

Svensken fortsatte å fosse framover på høyresiden og etter 15 minutter vasket laget fram et angrep som var nærmest identisk med det som endte med scoring. Denne gangen maktet imidlertid Molde-keeper Ethan Horvath å stå i veien for «Moa» sin avslutning og reddet til corner.

Men den påfølgende corneren kunne han gjøre lite med. Innsvingeren fra Rasmus Lindkvist fant hodet til Simon Larsen som satte inn 2-0.

Molde var meget svake før pause og var nærmest redusering da Fredrik Brustad la inn fra høyre. Amidou Diop forsøkte å slå ballen i mål med hånden, men endte heller selv i stolpen og fikk lufta slått ut av seg.

Ghayas Zahid hadde omgangens største mulighet sett bort ifra målene da han trakk seg innover i banen og dundret ballen i stolpen.

I pausen ble Ronny Deila presentert for Ullevål-publikummet og det ble nærmest umiddelbart ropt etter «rumpa til Ronny». Den fikk hjemmefansen ikke se, men de fikk heller se den tidligere Strømsgodset- og Celtic-trenerens velkjente og energiske kamprop, samt et Vålerenga-lag som fortsatte å score i annenomgang.

Zahid punkterte

Solskjærs Molde hevet seg riktignok noe i begynnelsen av annenomgang. Både Brustad og Sander Svendsen hadde mulighet til å redusere til 1-2, men etter 75 minutter fikk Zahid endelig sin scoring.

Teknikeren trakk seg nok enn gang innover i banen og forsøkte et skudd. Skuddet fikk en retningsforandring i et Molde-bein og gikk i mål bak en utspilt Horvath.

Nysigneringen Björn Bergmann Sigurdarson spilte hele kampen for Molde, men viste at det er et lite stykke igjen til toppformen. Magnus Lekven kom inn til sin Vålerenga-debut etter 78 minutter.