Johaug knuste konkurrentene i Lysebotn opp

Therese Johaug utklasset konkurrentene i Lysebotn opp torsdag og vant med nesten to minutter i den 7,5 kilometer lange løypa. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Therese Johaug utklasset konkurrentene i Lysebotn opp torsdag og vant med nesten to minutter i den 7,5 kilometer lange løypa. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Therese Johaug er klatredronningen framfor noen i norsk langrenn. Det beviste hun nok en gang i Lysebotn opp torsdag. Da var hun nesten to minutter foran hardeste konkurrent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Johaug slo til fra start og fullførte på 33.03 minutter. Heidi Weng som kom nærmest var 1.55 minutt bak. Det er ren utklassing. Weng på sin side var 1.44 minutt foran tyske Nicole Fessel som tok tredjeplassen.

Det ble aldri noen spenning om hvem som skulle ta de første plassene i dette tradisjonsrike rulleskirennet. De beste kom til toppen en og en. Mellom Fessel på tredje- og Martine Ek Hagen på fjerdeplass skilte det 16 sekunder, og fra Johaug til Hagen skilte det så mye som 3.57 minutter.

– Det var en brutal hardøkt for kropp og hode, sa Johaug til VG etter kraftprøven på 7,5 kilometer opp den heftige fjellsiden i Rogaland.

– Jeg har konsentrert meg med å jobbe mye med det tekniske i sommer og gå taktomslag over bakketopper, sa 28-åringen, som har vunnet begge gangene hun har gått Lysebotn opp.

Ingvild Flugstad Østberg som hadde stor suksess i fjor, endte på niendeplass og ble fragått med over fem minutter av Therese Johaug.