– Dersom jeg taper for Jakob, må jeg finne noe annet å gjøre!

Henrik Ingebrigtsen sier han må finne på noe annet å gjøre dersom yngstebror Jakob (15) slår han på 1500 meter i NM. Foto: Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Henrik Ingebrigtsen sier han må finne på noe annet å gjøre dersom yngstebror Jakob (15) slår han på 1500 meter i NM. Foto: Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Når tre blad Ingebrigtsen står på startstreken før 1500 meter i NM, er det mer enn bare NM-tittelen som står på spill.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Yngstemann Jakob (15) skal nemlig prøve å slå sine eldre brødre Filip (23) og Henrik (25). Dét er en duell med mye prestisje i.

– Det er alltid kjekt å løpe NM og i år blir det første gang jeg løper mot Jakob, sier eldstemann Henrik til NTB.

– Det må jo være litt stas?

– Det får du spørre meg om etter løpet. Dersom han slår meg, må jeg finne meg noe annet å gjøre!

Vurdering før OL

25-åringen sier han bør ha god kontroll på yngstemann, men passer likevel på å skryte stort av det 15-årige kjempetalentet.

– Han er nærmere meg enn han noen gang har vært før.

Henrik og Filip skal løpe 1500 meter i OL i Rio kun 17 dager etter NM-finalen lørdag. Eldstemann forteller at det likevel ble valgt å konkurrere i Norgesmesterskapet.

– Det har jo vært en vurdering på om man skal delta i NM eller ikke. Samtidig er det ikke noe negativt ved å delta da vi uansett hadde lagt inn en baneøkt den samme helgen, sier han og legger til at man ved å delta i NM også får terpet på å løpe i konkurranse.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tunge bein

Sesongen for 25-åringen har vært noe trøblete og han har i lengre tid slitt med en skade i tåa.

I EM ble det imidlertid stor suksess for familien. Filip tok gull på 1500 meter, mens Henrik løp inn til bronse. Under et døgn senere løp han 5000 meter. Det har naturligvis satt sine spor i muskulaturen.

– Jeg har generelt sett følt meg litt tung denne sesongen og det har vært noen tunge uker etter EM. Jeg kjente 5000 meteren godt i beina etterpå, forteller han og påpeker at det nødvendigvis ikke er noen dum ting å føle seg litt tung i forkant av OL.

Dermed kan han nemlig gjøre unna den tunge perioden i forkant av OL og legge inn en formtopp under lekene i Rio.

– Vi kjører hardt fram til lørdag og så gleder jeg meg til å samle overskudd. Når jeg stiller til start i forsøket i OL, skal jeg være i min beste form.

Tirsdag 16. august er datoen Ingebrigtsen må være i toppform. Da går startskuddet på 1500 meteren i Brasil.

– Jeg satser på å ha en oppadgående kurve og slå de som har slått meg tidligere i sesongen. Jeg har lagt opp all treningen i år til å løpe fort i OL.