Sveen sikret poeng for Sogndal

Eliteseriekampen i fotball på Fosshaugane Campus. Sogndals Gilbert Koomson og Bodø Glimts Trond Olsen i kamp om ballen. Foto: Christian Blom / NTB scanpix.

Sogndal kriget seg til 2-2 med to sene mål i hjemmekampen mot Bodø/Glimt søndag. Eirik Bakkes lag er fortsatt ubeseiret siden april.

Det var innbytter Kristian Fardal som tente Sogndal-gnisten. Kvarteret før slutt var han noe heldig da han med hodet satte ballen forbi en sjanseløs Glimt-keeper Sergej Pogorilij. Han scoret på det som egentlig var et svakt skudd av Jukka Raitala.

Ti minutter senere kom også 2-2-målet. Ole Amund Sveen stanget Taijo Tenistes innlegg i nettet.

Olsen-dobbel

For Bodø/Glimt var det en bitter utvikling på kampen. Gjestene fra nord virket lenge å ha full kontroll på Fosshaugane. Trond Olsen scoret begge målene for bortelaget.

Først lobbet han ballen over Mathias Dyngeland i Sogndal-buret etter snaue 20 minutter. Deretter var han etter en time iskald alene med keeper og gjorde ingen feil.

Alt i alt var det fortjent at Sogndal fikk med seg ett poeng. Vertene hadde langt flere skudd på mål enn Glimt.

– Det er greit at det blir uavgjort. Bortsett fra målene greide vi ikke å være presise nok på de mulighetene vi fikk. 2-2 er greit, men det er selvfølgelig surt når vi leder med to, sa Glimt-trener Aasmund Bjørkan til TV 2.

Uavgjortkonger

Sogndal har ikke tapt en seriekamp siden 23. april. Eirik Bakkes lag har likevel kun tre seirer på sine ti siste kamper i eliteserien. Resten har endt i uavgjort, og det gjør at poengsankingen ikke blir all verden over tid. Laget ligger på niendeplass med 23 poeng.

Bodø/Glimt er også inne i en god periode. Laget har to seirer og to uavgjort på sine fire siste kamper. Nordlendingene har samlet sammen 19 poeng i løpet av 17 runder.

Neste runde skal Sogndal til hjemmesterke Haugesund, mens Bodø/Glimt tar imot Tromsø til «slaget om Nord-Norge».