Full pott for Solbakken

FCK-trener Ståle Solbakken (t.h.) etter at FC København vant 2-1 over AGF i den danske cupfinalen i mai. Foto: Liselotte Sabroe / NTB scanpix

FC København gjorde jobben mot Esbjerg og vant 4-0 lørdag. Dermed står Ståle Solbakken med full pott etter to serierunder.

Solbakkens mannskap satt Esbjerg umiddelbart under press foran snaut 5500 tilskuere og fikk betalt allerede etter et kvarter da Benjamin Verbic sendte bortelaget i ledelsen.

– De første 20-25 minuttene var helt fantastiske. Vi skapte vel seks-sju store sjanser. Det var helt suverent å se på, sier Solbakken.

Kampen fortsatte i samme spor etter hvilen og poengene var i praksis i boks da Rasmus Falk doblet ledelsen etter 53 minutter med et kremmerhus fra 20 meters hold. Thomas Delaney og Kasper Kusk fastsatte sluttresultatet til 4-0 med sine scoringer.

FC København slo Lyngby 3-0 i serieåpningen. Danskene er også videre til 3. kvalifiseringsrunde i mesterligaen der rumenske Astra Giurgiu venter.

Til tross for storseieren var ikke Solbakken fornøyd med det defensive mot Esbjerg. Treneren advarer spillerne før onsdagens mesterligakamp.

– Hvis vi gjør de samme feilene som mot Esbjerg blir vi straffet. Det er et lag som er minst like gode som oss. De har ikke tapt på de siste fem kampene og er meget solide. Vi er optimistiske, men vi er også klar over at vi møter et godt lag, sier Solbakken.