Tyskland kjørte over Slovakia

Tyskland valset over Slovakia med 3-0 i fotball-EM og kan være på sporet av en ny mesterskapstittel. I kvartfinalen venter Spania eller Italia.

– Vi vil ha tittelen, og skal du ta den må slå slike lag. Nå kommer slike kamper som vi har gledet oss til, sa 2-0-målscorer Mario Gomez.

Det var aldri noen tvil om hvem som var best på Stade Pierre-Mauroy i Lille. Stjernekeeper Manuel Neuer spådde et dominant Tyskland på forhånd, og han fikk til de grader rett.

Igjen viste tyskerne seg som klart best da det gjaldt som mest. De har ennå ikke sluppet inn mål i turneringen.

Tyskland var best i alle spillets faser. De var best individuelt, de var best kollektivt, de løp mest og de var best på dødballer. I denne kampen ble slovakene smågutter.

Bare åtte minutter var spilt da det ble 1-0. Et hjørnespark ble klarert ut, og fra en 21-22 meters hold sto Jérôme Boateng. Han skjøt et flott volleyskudd med strak vrist, og via en slovakisk spiller gikk den rett i mål bak Slovakias målvakt Matus Kozacik.

Det var midtstopper Boatengs aller første landslagsmål. Det var litt usikkerhet hvorvidt Boateng ville rekke kampen, men frykten viste seg ubegrunnet. Boateng spilte en god kamp i midtforsvaret sammen med Mats Hummels. 15 minutter før full tid ble Boateng byttet ut.

Dobling

2-0-målet kom et par minutter før pause. Julian Draxler var den eneste nye spilleren på laget fra den siste gruppespillkampen mot Nord-Irland, og Draxler viste seg tilliten verdig.

22-åringen spilte en strålende 1. omgang, og dro seg forbi alt og alle før han slo ballen 45 grader tilbake mot Mario Gomez. Spissen fikk all verdens tid til å sette inn sitt andre EM-mål. Totalt står han med fem EM-mål i karrieren, og dermed topper han listen over tyskere med flest mål i EM sammen med Jürgen Klinsmann.

– Det var et vakkert øyeblikk, og det skal jeg nyte lenge, sa Gomez.

Tyskerne kunne fort ha ledet 3-0 til pause. Liverpool-spiller Martin Skrtel dyttet ned Mario Gomez inne i feltet etter 14 minutters spill. Dessverre for Tyskland valgte nevnte Matus Kozacik riktig hjørne og reddet straffesparket fra Mesut Özil.

Mer

Toni Kroos, en av kampens dominerende spillere beste spiller, slo hjørnesparket som ledet til 3-0. Mats Hummels headet videre til Julian Draxler, og sistnevnte sendte ballen enkelt i mål fra kort hold. Tyskland viste frem effektiviteten som så ofte har gjort dem til det meget sterke landslaget de er.

Slovakia hadde et par mulighet før pause, men det meste ble plukket ned av Manuel Neuer. Etter pause var de tannløse og tilnærmet ufarlige.

Slovakia slo Tyskland 3-1 i Augsburg for fire uker siden. Der var ikke laget denne gangen, og EM-eventyret er for dem.

Julian Draxler legger på til 3-0 over Slovakia. Foto: Benoit Tessier (Reuters / NTB scanpix)