Ronaldo avgjorde mesterligafinalen

Se video.

Cristiano Ronaldo scoret på det avgjørende straffesparket da Real Madrid vant mesterligaen etter straffesparkkonkurranse mot byrival Atlético. Stillingen etter ordinær tid og ekstraomganger var 1-1.

Det hele måtte avgjøres på straffer hvor samtlige Real Madrid-spillere scoret på sine forsøk. Juanfran ble syndebukk for Atlético Madrid da han sendte sitt forsøk i stolpen.

De liljehvite fra hovedstaden gikk hardt ut i førsteomgang og fikk uttelling da en offsideplassert Sergio Ramos fluktet en stuss fra Gareth Bale i nettmaskene. Laget til Zinédine Zidane fortsatte å styre den første omgangen og virket ha god kontroll på finalen som ble sunget inn av Alicia Keys og Andrea Bocelli.

Kampbildet skiftet imidlertid fullstendig karakter innledningsvis i annen omgang og Atlético Madrid ble tildelt straffespark etter at en overivrig Pepe gikk for tøft til mot Fernando Torres inne i straffefeltet. Antoine Griezmann fikk sjansen fra ellevemetersmerket, men forsøket hamret i tverrligger og ut.

Laget til Diego Simeone virket å miste litt av energien de hadde innledningsvis etter hvilen og Real Madrid fikk en eventyrlig mulighet til å punktere kampen etter 78 minutter, men Jan Oblak holdt laget inne i kampen med flere gode redninger.

I stedet utlignet Atlético etter en angrep tatt ut av læreboka. Gabi løftet ballen ut til høyreback Juanfran som på direkten banket inn et innlegg mellom keeper og forsvar. Der dukket innbytter Yannick Carrasco opp og satte ballen i mål til 1-1.