Skrekktakling sjokkerer i norsk fotball: – Sånt blør mitt hjerte av

Se taklingen her. Situasjonen starter cirka 4.20 ut i videoen. Video: Steinar Pedersen
Artikkelen fortsetter under annonsen

En grusom takling i 5.-divisjonsoppgjøret mellom Aurskog-Høland 2 og Aurskog/Finstadbru har fått fotballeksperter til å reagere. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det som har fått eksperter og andre til å reagere er Aurskog/Finstadbru-spiller Ayoub Blomberg (24) som hoppet inn med knottene først i en takling mot motspiller Marius Kolstad (15).

15-åringen blir i flere minutter liggende å vri seg i smerte, samtidig som Blomberg river av seg drakten da han mottar det røde kortet fra dommeren.

Kampens dommer, Eddie Olav Dysterud, var aldri i tvil om han skulle gi rødt kort.

– Sånne ting hører ikke hjemme på en fotballbane. Nå har jeg drevet med fotball i 40 år, og sånt blør mitt hjerte av, sier Dysterud til Nettavisen som først omtalte taklingen.

Les også: 3.divisjonsklubb bøtelegges for å ha skutt i stykker tverrliggeren

– Høres jo ut som beinet brekker

Den oppfatningen deler fotballekspertene med kampens dommer. TV 2s fotballekspert Jesper Mathiesen reagerer kraftig på Twitter.

– Snakk om å miste det. Sinnssyk takling, skriver Mathisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Høres jo ut som beinet brekker. Grusomt, fortsetter fotballagent Tore Pedersen.

– Sjokkerende overfall i norsk 5. divisjon. Ikke pent! skriver fotballskribent og tidligere sportsdirektør Tor-Kristian Karlsen på Twitter.

Beklager taklingen

Blombergs lag Aurskog/Finstadbru valgte torsdag å sende ut en pressemelding hvor de beklager hendelsen.

«Denne type handlinger strider mot klubbens verdier og hvordan vi ønsker at våre spillere skal fremstå. Vi er forberedt på at dette vil føre til en lengre karantene for vår spiller og vil godta den straffen NFF mener er nødvendig for en slik hendelse», skriver de blant annet.

«Samtidig som vi tar avstand fra slike hendelser, har vi også en spiller og et menneske i vår klubb som angrer veldig og er lei seg for gårsdagens hendelse. Vi som klubb skal støtte vår spiller slik at også han kommer tilbake til banen igjen når straffen er ferdig sonet», skriver klubben videre.

I tillegg uttaler lagets trener Ronny Gresmo til Nettavisen at Blomberg angrer kraftig.

– Han er en veldig fin gutt, så jeg skjønner ikke hva som skjedde. Han trenger støtte han også. Han angrer veldig på det han gjorde. Det er en veldig uheldig sak, sier treneren.

Les også: Tom Nordlie ny Skeid-trener