Griezmann skjøt Atlético til finale

Antoine Griezmann feirer målet sitt i München. Foto: Michaela Rehle / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Med sitt 31. mål for sesongen sendte franske Antoine Griezmann Atlético Madrid til mesterligafinale på bortemålsregelen. Semifinaledramaet mot Bayern München endte 2-2 sammenlagt etter 2-1 i München tirsdag.

Dermed får Atlético Madrid en ny mulighet til å ta klubbens første triumf i mesterligaen noen gang. Sist laget var i finalen ble det 1-4-tap for byrival Real Madrid etter ekstraomganger.

Året var 2014, og Atlético hadde seieren i lomma inntil Real-bautaen Sergio Ramos utlignet tre minutter på overtid. Nå kan revansjens time være kommet.

Onsdag er nettopp Real Madrid favoritt til å sikre seg den andre finalebilletten i sin semifinaleretur mot Manchester City. Det første møtet endte 0-0.

– Fantastisk! Dette var en vanskelig og virkelig tøff kamp. Vi hadde en strålende motstander på motsatt banehalvdel, men klarte det likevel, sa Antoine Griezmann etter kampen.

– Vi ble straffet på en kontring. Underveis forsøkte vi alt, men det var dessverre ikke nok. Bittert å bli slått ut i en sånn kamp, sa Bayern-kaptein Philipp Lahm.

Oblak redningsmann

Slovenske Jan Oblak har nærmest framstått som en levende vegg i Atlético-målet den siste tiden. Foran tirsdagens semifinaleretur i München hadde ikke 23-åringen sluppet inn mål på 601 minutter i ulike turneringer.

Etter en drøy halvtime i München måtte imidlertid Atlético-keeperen gi tapt. Spanske Xabi Alonso fikk sjansen på frispark for hjemmelaget, og han skjøt ballen via en Atletico-fot og i mål bak en dekket og utmanøvrert Oblak.

Fire minutter deretter kunne gjestene fått kalddusj nummer to. Atlético-midtstopper José Gimenez pådro seg straffe da han holdt en Bayern-spiller i eget felt, men det påfølgende forsøket fra Thomas Müller reddet keeper Oblak med et tigersprang. Også returen fra Robert Lewandowski stoppet sloveneren på strålende vis.

Ufortjent med 2-0 ville det ikke vært. Bayerns stjernegalleri presset et sedvanlig defensivt orientert Atlético-mannskap hardt i hele omgangen, men avslutningene sto ikke i stil.

Griezmann avgjorde

Etter pause fortsatte Bayern å trykke på, men i stedet smalt det i motsatt ende av banen. Fernando Torres slo den forløsende gjennombruddspasningen da spissmakker Griezmann smatt gjennom Bayern-forsvaret og satte ballen iskaldt i mål bak Bayern-keeper Manuel Neuer.

Målet var franskmannens 31. for sesongen.

TV-bildene viste at Griezmann muligens var i offside da pasningen fra Torres gikk, men assistentdommeren valgte å holde flagget nede.

Baklengsmålet betydde at Bayern måtte ha to scoringer på eget gress. Den første kom da Robert Lewandowski avsluttet et fint Bayern-angrep med hodet 16 minutter før full tid. Da øynet trener Pep Guardiola og hjemmefansen muligheten. Atlético fikk sjansen til å avgjøre da Fernando Torres skaffet straffespark sju minutter før full tid, men spanjolen bommet selv fra krittmerket. TV-bildene viste også at forseelsen skjedde på utsiden av 16-meteren.

Guardiola-nedtur igjen

Atletico sto uansett imot presset de siste minuttene. Dermed må Bayern-sjef Guardiola se langt etter en mesterligatriumf i sin siste sesong som sjef for den tyske fotballstorheten.

Trofeet kan i stedet havne i klubben spanjolen skal lede fra høsten av, Manchester City.

Guardiola har for øvrig blitt slått ut av mesterligaen i semifinalen de fire siste sesongene.