Aalesund ut av cupen

Aalesunds trener Trond Fredriksen opplevde en tung dag på jobben.
Aalesunds trener Trond Fredriksen opplevde en tung dag på jobben. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Brattvåg detonerte cupbomben da eliteserielaget Aalesund ble slått 5-4 på straffesparkkonkurranse i 3. runde i fotball-NM tirsdag. Etter ekstraomganger sto det 1-1.

Aalesund måtte ha ekstraomganger mot Herd i 2. runde sist uke, og seks dager senere havnet mannskapet til Trond Fredriksen igjen i trøbbel. 0-0 ved full tid ga nye ekstraomganger, og én scoring til hvert lag der ga straffesparkkonkurranse.

Der bommet Oddbjørn Lie som førstemann for AaFK, mens de ni andre spillerne satte sine forsøk i mål.

– Her var det spill mot ett mål i 120 minutter, men dessverre var vi ikke gode nok foran Brattvågs mål. Vi burde og kunnet avgjort kampen lenge før, sa AaFK-trener Fredriksen til NTB etter kampen.

– Vi var ikke skarpe nok, og da blir det rett og slett trøbbel, tilføyde han.

I Brattvåg-leiren sto jubelen i taket.

– Dette er helt sykt. Jeg har ståpels på hele kroppen. For mange av oss er dette en opplevelse vi bare får én gang i livet. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si, sa midtbanespiller Finn Alvestad.

Toppet laget

AaFK-trener Fredriksen sendte på banen et tilnærmet toppet mannskap, men Brattvåg forsvarte seg meget godt mot John Arne Riise og hans lagkamerater. Første omgangs eneste virkelig store sjanse fikk AaFK-spiss Franck Boli da han headet like utenfor etter 25 minutters spill.

Etter pause yppet hjemmelaget seg og kunne fort tatt ledelsen da Finn Alvestad avsluttet via keeper og til hjørnespark tidlig i omgangen. Deretter fikk nevnte Boli en ny sjanse til å sende AaFK i ledelsen, men igjen sløste spissen utilgivelig. Brattvåg-keeper Henrik Hansen avverget mesterlig.

Sju minutter før slutt fikk Mustafa Abdellaoue en gyllen mulighet etter strålende kontringsspill av gjestene, men skuddet fra god posisjon gikk i nettveggen.

Peter Orry Larsen var nestemann ut for AaFK, men heller ikke han traff målet fra brukbar posisjon.

Mos utlignet

Dermed ble det ekstraomganger. Bare to minutter ut i den første headet Eirik Høivik hjemmelaget foran etter en strålende forsering og påfølgende innlegg fra lagkamerat Vegard Sætre. Det målet så lenge ut til å ha avgjort kampen.

Fire minutter før slutt utlignet imidlertid Mustafa Abdellaoue da han fikk ballen på blankt mål av spissmakker Boli.

14 andre eliteserielag skal ut i sine 3.-rundekamper onsdag og torsdag. Brann ble slått ut allerede i 1. runde.