Bentley ordnet Odd-seier

Chukwuma Akabueze, kjent som Bentley, blir gratulert av Espen Ruud etter 2-1-målet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Odd vant kveldskampen i eliteserien mot Stabæk 2-1. Bentley ble matchvinner.

Stabæk var svært nære å ta med seg poeng hjemme mot Odd, men måtte se Chukwuma Akabuezes frisparkscoring bli avgjørende i 2-1-seieren til skienslaget.

Kampen startet forrykende med Stabæk-scoring allerede etter to minutter. En svak klarering fra Fredrik Semb Berge og en Sondre Rossbach på bærtur, sørget for at Agon Mehmeti ble spilt på åpent mål. Han gjorde ingen feil og sendte Stabæk-fansen til himmels, men scoringer fra Nordkvelle og «Bentley» sørget for tre poeng til Odd.

– Dette var en fantastisk seier. Å vinne slike kamper tror jeg betyr veldig mye når vi skal telle opp utover høsten, sa Dag-Eilev Fagermo til TV 2 etter kampslutt.

Stabæk ned på jorda

For det var nemlig ikke lenge hjemmesupporterne var i paradis etter Mehmetis 1-0-mål. Kun tre minutter senere utlignet Odd ved Fredrik Nordkvelle.

Et mislykket mottak fra Olivier Occean endte opp med å bli en pasning til Fredrik Nordkvelle som avanserte noen meter før han plasserte ballen i mål til venstre for Stabæk-keeper Mande Sayouba.

Kun sekunder før scoringen hadde nevnte Occean headet ballen i stolpen. Kampen fortsatte i det underholdende sporet og etter 41 minutter fikk publikum en scoring verdt inngangspengene alene.

Odds Chukwuma Akabueze, eller «Bentley» som han er kjent for, skrittet opp for å ta et frispark fra 25 meter og bøyde ballen over muren og inn i nærmeste kryss, utakbart for Sayouba.

– Det var et bra mål. Jeg har jobbet mye med frispark og det er fantastisk at jeg fikk sjansen, sa «Bentley» om 2-1-scoringen.

Nære utligning

Vertene presset på for en utligning etter hvilen og Nicolai Næss prøvde lykken på et knallhardt frispark fra langt hold som Rossbach måtte gi retur på.

Stabæk viste flere gode tendenser på høyresiden og både Njie og Mehmeti hadde muligheter til å sette inn 2-2. Begge de to styrte et innlegg fra høyre utenfor ramma til Odd-keeperen.

Laget til Billy McKinlay klarte imidlertid ikke å score den viktige utligningsscoringen og måtte dermed konstatere at sesongens sjette tap er et faktum.

– Jeg synes vi fortjente minst et poeng, sa en tydelig skuffet McKinlay etter kampen.

Stabæk ligger på 15.-plass med fire poeng, mens Odd fortsatt er i ryggen på serieleder Rosenborg. Skienslaget ligger som nummer to med 17 poeng.