Moussa senket Brann

Sofien Moussa ble matchvinner med sin scoring da Tromsø slo Brann 1-0 søndag.
Sofien Moussa ble matchvinner med sin scoring da Tromsø slo Brann 1-0 søndag. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sofien Moussa scoret sitt tredje mål på Alfheim da Tromsø slo Brann 1-0 i en tam affære søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tunisieren var frampå allerede etter sju minutter da han omsatte et innlegg fra islandske Aron Sigurdarson i mål. Islendingen slo en presis innsvinger mot bakre stolpe hvor Moussa dukket opp og var både uredd og dyktig da han kriget ballen over streken.

– Jeg er glad for å scoret mitt tredje mål og vi trengte å vinne i dag, sa matchvinneren til TV 2 etter kampen og la til at han ønsker å score i hver kamp han spiller.

Les også: Sogndals seiersdrøm brast etter rødt kort

Tromsø-trener Bård Flovik mener hans lag tok en fortjent seier søndag, men legger til at det ble unødig spenning utover i annenomgang.

– Vi burde punktert kampen da de ga oss så mye rom, sa han etter kampen.

Brann hadde muligheten til å svare kun ti minutter etter vinnerscoringen i en situasjon som minnet om 1-0-målet. Erik Huseklepp tok rollen til Sigurdarson og pisket ballen mot bakre stolpe, men Brann-spiss Jakob Orlov kom noen tideler for sent til å skli ballen i mål.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oppstykket

Resten av førsteomgangen bar preg av utallige frispark noe som gjorde at ingen av lagene fikk noe flyt i sitt spill. For den nøytrale tilskueren var det ingen kamp for historiebøkene. Det erkjente også Brann-kaptein Vadim Demidov i pausen.

– Det er to dårlige lag det her, sa han til TV 2 og la til at hans lag måtte opp flere hakk i annenomgang.

Les også: Start stanset Strømsgodsets seiersrekke

Brann-trener Lars Arne Nilsen var heller ikke helt fornøyd med det han så av sitt mannskap før hvilen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi må ha mer tempo på ball, men det er en jevn kamp så alt kan skje.

Russ i sentrum

Den andre omgangen var ikke nevneverdig bedre enn den første. Oppgjøret fortsatte i samme spor med mange frispark og oppstykking i spillet. En gjeng med russ stjal mye av oppmerksomheten da de parkerte sin russebil like utenfor Alfheim og demonstrerte sitt musikkanlegg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sett bort ifra musikken fra årets russ og at Alfheim badet i sol, var det ikke partystemning for dem som er glad i god fotball. Ikke før Azar Karadas kom inn etter 71 minutter begynte gjestene fra Bergen å skape sjanser.

Den store spissen bandt opp flere forsvarere med sin tilstedeværelse og fikk en kjempemulighet like før slutt da han rangest høyest i feltet. Headingen ble imidlertid mesterlig reddet av Gudmund Taksdal Kongshavn. Dermed kunne hjemmelaget juble for sesongens tredje seier.

Lars Arne Nilsen sa etter kampen at hans Brann slet med å finne rytmen i spillet sitt.

– Det ble lite bevegelse foran ballfører, men vi er nære å ta poeng i det som var en forholdsvis jevn kamp.