Sogndals seiersdrøm brast etter rødt kort

Babacar Sarr feirer 1-0-scoringen med Hannu Patronen som ble utvist i annen omgang. Foto: Christian Blom / NTB scanpix

Sogndal var på vei mot sin første seier mot Rosenborg siden juli 1998. Men 1-0-ledelsen ble til 1-1 etter at Hannu Patronens ble utvist drøyt 20 minutter før slutt.

Den finske midtstopperen kastet seg helt unødvendig inn i en sen takling på Jonas Svensson nede ved hjørneflagget. Dermed pådro han seg sitt andre gule kort og en tidlig dusj. Det ble vitamininnsprøytningen Rosenborg trengte etter en svært svak kamp til serielederen å være.

Sogndal var det klart beste laget fram til utvisningen.

– Vi må bli bedre på alt. Sogndal løper og kriger mer. De vil vinne. Det virker som vi kom hit og trodde dette skulle bli enkelt, konkluderte RBK-trener Kåre Ingebrigtsen overfor TV 2 i pausen.

– Første omgang var definitivt årsverste, sa Anders Konradsen etter kampen.

Hodestøt

Før utvisningen ledet Sogndal 1-0 etter at Babacar Sarr skjøt via Christian Gytkjær og i mål allerede etter ni minutter. Vertene kunne sågar ledet både med to og tre mål, men skuddforsøkene fra Eirik Birkelund og Lars Christian Kjemhus gikk henholdsvis like over og i tverrligger.

I stedet fikk Rosenborg muligheten til å snu kampen etter Patronens marsjordre i det 69. minutt. Kun tre minutter etter utvisningen steg Anders Konradsen til værs og stanget inn utligningen etter et godt slått hjørnespark fra innbytter Gudmundur Thorarinsson.

– Det var godt å få det målet, men i dag var vi ikke gode nok i 1. omgang. Det er alltid godt å snu det, men vi måtte snu holdningen etter den første omgangen. Det er vanskelig å si hva som gjør at vi ikke er på stasjonen. Det er mulig det kom en tanke om at vi er bedre enn vi er, forklarte målscorer Konradsen.

«Power play»

Fra utligningen og ut handlet alt om gjestene fra Trondheim på Fosshaugane, men til tross for flere store muligheter klarte trønderne aldri å score seiersmålet. Med én spiller mer minnet kampbildet om det vi kjenner som «power play» i ishockey.

På overtid fikk kaptein Mike Jensen en gigantisk sjanse til sikre tre Rosenborg-poeng, men skuddet fra 11-12 meter gikk høyt over.

– Hadde vi tatt med oss tre poeng ville det vært ufortjent, sa Ingebrigtsen.

Sogndal som på sin side drømte om lagets første seier mot Rosenborg siden 1998 da Asle Hillestad ble matchvinner i 2-1-seieren, sto helhjertet på til siste spark på ballen og tok et helt fortjent poeng foran 4082 tilskuere.

Til tross for poengtapet beholder Rosenborg serieledelsen. Sogndal klatrer på sin side opp til 8.-plass.